προορισμός…γεύση!

Μια διαφορετική, ζεστή σαλάτα με τρυφερά σικορέ, όξινο πορτοκάλι και αρωματικό μήλο. Μην παραλείψετε το πετιμέζι που ισορροπεί που ισορροπεί την ελαφρά πικρούτσικη γεύση των σικορέ.

Prep Time 20 min Cook Time 30 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 20 mins Servings: 4

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Ρίχνω τα σικορέ σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει και τα βράζω για 15 λεπτά (al dente)

  2. Τα βγάζω με μια τσιμπίδα και τα ακουμπάω σε ένα ξύλο κοπής

  3. Βάζω ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και ζεσταίνω το βούτυρο με το ελαιόλαδο

  4. Κόβω τα σικορέ κατά μήκος στη μέση και μόλις κάψει το βούτυρο τα τοποθετώ με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω μέχρι να καψαλιστούν οι άκρες τους και τα μεταφέρω αμέσως σε ένα ταψάκι

  5. Πλένω καλά τα πορτοκάλια και τα μήλα χωρίς να τα ξεφλουδίσω, τα κόβω σε σκελίδες, αφαιρώ τους πυρήνες και τα «σφηνώνω» ανάμεσα στα σικορέ

  6. Περιχύνω με το χυμό πορτοκάλι και λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζω με αλάτι, πιπέρι και τους μαραθόσπορους

  7. Ψήνω στο φούρνο για 30 λεπτά

  8. Σκουπίζω με λίγο χαρτί κουζίνας το τηγάνι που καψάλισα τα σικορέ και σοτάρω το μπέικον μέχρι να ροδίσει

  9. Βγάζω τα σικορέ από το φούρνο, ραντίζω με το πετιμέζι και σκορπίζω το μπέικον

  10. Σερβίρω αμέσως

author-sign

Δείτε επίσης...