προορισμός…γεύση!

Prep Time 30 λεπ Rest Time 2 ώρα Total Time 2 ώρες 30 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 4 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Λιώνω τη σπασμένη κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό. Αποσύρω και την αφήνω να κρυώσει ελαφρά.

  2. Σε ένα μπολ χτυπάω την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί. Ρίχνω στην λιωμένη κουβερτούρα τη μισή σαντιγί και ανακατεύω με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με μια ξύλινη κουτάλα, με μεγάλες κυκλικές κινήσεις, για να μην χάσει η σαντιγί τον όγκο της. Βάζω την υπόλοιπη σαντιγί σε ένα άλλο μπολ. Σκεπάζω και τα δύο μπολ με διάφανη μεμβράνη και τα βάζω στην κατάψυξη για 1 - 2 ώρες.

Σερβίρισμα

  1. Βάζω σε ένα μπολ το σιρόπι από το γλυκό βύσσινο (ή τη βυσσινάδα) και τα κομματιασμένα μπισκότα και ανακατεύω για να βραχούν όσο καλύτερα γίνεται. Μοιράζω από μία μπάλα σορμπέ σε τέσσερα φαρδιά και χαμηλά ποτήρια (π.χ. του ουίσκι). Πάνω στα σορμπέ σκορπίζω τα θρυμματισμένα και μουσκεμένα μπισκότα και γεμίζω τα ποτήρια σχεδόν μέχρι επάνω με το μείγμα σοκολάτας-σαντιγί.

  2. Διακοσμώ με την υπόλοιπη σαντιγί, την τριμμένη κουβερτούρα (ή τις «σταγόνες» σοκολάτας) και τα βύσσινα και σερβίρω αμέσως.

Keywords: μπλακ φορεστ καλοκαιρινο σορμπε

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση