προορισμός…γεύση!

Prep Time 15 min Cook Time 20 min Total Time 35 mins Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Πλένω και σκουπίζω πολύ καλά τα μπριζολάκια και τα αλατοπιπερώνω.
    Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρω το λιωμένο σκόρδο για 30 - 40 δευτερόλεπτα, μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του στο λάδι. Το βγάζω με ένα πιρούνι και το πετάω. Βάζω τα μπριζολάκια στην κατσαρόλα, σε μονή στρώση και τα τηγανίζω σε δυνατή φωτιά, σε δύο δόσεις, για 6 - 8 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν παντού και να ψηθούν καλά στο εσωτερικό τους. Τα στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί και τα αφήνω κατά μέρος.

  2. Στο ίδιο σκεύος ρίχνω το κρεμμύδι, τα μήλα, τη ζάχαρη και τη σκόνη γαρίφαλου και τα σοτάρω για 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτω τα παντζάρια, χαμηλώνω τη φωτιά και συνεχίζω το μαγείρεμα για 4 - 5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά και με προσοχή. Αδειάζω το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνω να κρυώσει τελείως.

  3. Ανοίγω τα φραντζολάκια στη μέση. Στα μισά κομμάτια τους απλώνω 1 - 2 κουτ. σούπας από το μείγμα των παντζαριών. Από πάνω βάζω 2 μπριζολάκια, σκορπίζω τον ψιλοκομμένο βασιλικό και σκεπάζω με τα υπόλοιπα κομμάτια ψωμιού. Σερβίρω τα σάντουιτς ζεστά.

author-sign

Δείτε επίσης...