Ανοιξιάτικη σαλάτα με δύο αγαπημένα υλικά. Η αρωματική βινεγκρέτ δυναμώνει τη γεύση τους και τα απογειώνει… Απολαύστε την!

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΨΗΤΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΣΕ ΛΑΔΙ ΣΚΟΡΔΟ-ΤΖΙΝΤΖΕΡ, ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΓΡΗΓΟΡΟ ΤΟΥΡΣΙ ΚΑΙ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ
Ingredients
Εκτέλεση/Instructions
-
Για τα παντζάρια: Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C
-
Πλένω σχολαστικά τα παντζάρια, τα σκουπίζω και τα τοποθετώ στο κέντρο ενός μεγάλου αντικολλητικού χαρτιού
-
Σε ένα μπολ ανακατεύω το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το τζίντζερ και αρκετό πιπέρι
-
Ραντίζω με το μείγμα τα παντζάρια και πασπαλίζω με θαλασσινό αλάτι
-
Κλείνω καλά το αντικολλητικό χαρτί και σφραγίζω με αλουμινόχαρτο
-
Τοποθετώ το πακέτο σε ένα ταψάκι και ψήνω στο φούρνο για 40-50 λεπτά
-
Για τις αγκινάρες: Βάζω μια μικρή κατσαρόλα με νερό να βράζει
-
Καθαρίζω τις αγκινάρες από τα σκληρά φύλλα και το χνούδι και ρίχνω τους πάτους στην κατσαρόλα
-
Μπλανσάρω για 4-5 λεπτά και βγάζω τις αγκινάρες με τρυπητή κουτάλα
-
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζω το ξύδι, τη ζάχαρη, τη μουστάρδα και τους μαραθόσπορους
-
Μόλις πάρουν βράση τα υλικά και λιώσει η ζάχαρη αποσύρω από τη φωτιά και ρίχνω τις αγκινάρες
-
Τις αφήνω εκεί για 20 λεπτά
-
Για τη σαλάτα: Ανοίγω το πακέτο με τα παντζάρια, κρατάω τους χυμούς σε ένα μπολάκι και τα κόβω σε λεπτές φέτες
-
Βγάζω τις αγκινάρες από την μαρινάδα και τις κόβω σε λεπτές φέτες
-
Τοποθετώ τις φέτες των λαχανικών εναλλάξ σε μια πιατέλα
-
Ανακατεύω όλα τα υλικά της βινεγκρέτ και ραντίζω τη σαλάτα
-
Σερβίρω με φρέσκια ρόκα