προορισμός…γεύση!

Διάσημο κέικ της παγκόσμιας ζαχαροπλαστικής με απαλή υφή, πλούσια κρέμα και γιαουρτένια γεύση.

RED VELVET CAKE

Prep Time 15 min Cook Time 35 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 20 mins Servings: 10

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Για την κρέμα: Βάζω όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάω για 5-6 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα

  2. Μεταφέρω την κρέμα σε ένα καθαρό μπολ, σκεπάζω με μεμβράνη και την διατηρώ στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσω

  3. Για το κέικ: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C

  4. Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι με το κακάο, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ

  5. Bάζω στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη και αυγά και τα χτυπάω μέχρι να φουσκώσει και να αφρατέψει το μείγμα

  6. Προσθέτω το ηλιέλαιο, το γιαούρτι, την βανίλια και το χρώμα και συνεχίζω το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμα

  7. Προσθέτω το μείγμα με το αλεύρι και συνεχίζω το χτύπημα για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα

  8. Βουτυρώνω μια φόρμα 20-22 εκ

  9. και την πασπαλίζω με λίγο αλεύρι

  10. Τινάζω λίγο για να φύγει η περιττή ποσότητα

  11. Αδειάζω το μείγμα του κέικ και ισιώνω με ένα κουτάλι

  12. Ψήνω για 30-35 λεπτά

  13. Δοκιμάζω με ένα μαχαίρι και αν το κέικ είναι ακόμα υγρό συνεχίζω το ψήσιμο για 5 λεπτά ακόμα

  14. Βγάζω από το φούρνο, αφήνω τη φόρμα να σταθεί για 10 λεπτά και ξεφορμάρω το κέικ

  15. Το αφήνω να κρυώσει εντελώς

  16. Με ένα μεγάλο μαχαίρι, κόβω το κέικ στη μέση

  17. Απλώνω την κρέμα σε όλη την επιφάνεια και καλύπτω με το άλλο μισό κέικ

  18. Στολίζω το κέικ με την σαντιγί και σκορπίζω τις μάντολες

  19. Σερβίρω αμέσως

Did you make this recipe?

File under
Recipe Card powered by Delicious Recipes