προορισμός…γεύση!

\n

\n

Ένα πεντανόστιμο ψωμί που μπορείτε να το προσαρμόσετε στις γεύσεις σας. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το σύγκλινο με κάποιο αλλαντικό τις αρεσκείας σας, αλλά κρατήστε τις ελιές που δίνουν πικάντικη γεύση.

pinit
0 Add to Favorites
5 από 1 αξιολόγηση

ψωμι ολικης αλεσης με συγκλινο και ελιες

Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Prep Time 25 λεπ Cook Time 1 ώρα Rest Time 1 λεπ Total Time 1 ώρα 26 λεπτά. Servings: 2 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

Ένα πεντανόστιμο ψωμί που μπορείτε να το προσαρμόσετε στις γεύσεις σας. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το σύγκλινο με κάποιο αλλαντικό τις αρεσκείας σας, αλλά κρατήστε τις ελιές που δίνουν πικάντικη γεύση.

Υλικά

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:

  1. Σε ένα μικρό μπολ βάζω τη μαγιά, τη ζάχαρη και λίγο από το χλιαρό νερό. Ανακατεύω για να διαλυθεί η μαγιά και αφήνω στην άκρη για 15 λεπτά.

    blank
  2. Βάζω τον κάδο του μίξερ το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύω. Προσθέτω το ελαιόλαδο, το μείγμα της μαγιάς και ξεκινάω να ζυμώνω με τον γάτζο προσθέτοντας σταδιακά το υπόλοιπο νερό μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Συνεχίζω το ζύμωμα για 5-6 λεπτά μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και ελαστική.

    blank
  3. Τη μεταφέρω σε ένα λαδωμένο, μεγάλο μπολ (ή σε μια λεκάνη), τη σκεπάζω με ένα καθαρό πανάκι και την αφήνω σε ένα σχετικά χλιαρό, ήσυχο μέρος, για περίπου 2 ώρες.

    blank
  4. Μεταφέρω τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνω με γρήγορες κινήσεις για μερικά δευτερόλεπτα για να ξεφουσκώσει λίγο. Προσθέτω τις ελιές, τη λούντζα και τη ρίγανη και ζυμώνω μέχρι να ενσωματωθούν στη ζύμη.

    blank
  5. Χωρίζω τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη, τα πλάθω σε καρβέλια. Βάζω λίγο αλεύρι επάνω στον πάγκο και κυλάω τα ζυμάρια για να κολλήσουν με αρκετό αλεύρι. Τα τοποθετώ σε απόσταση μεταξύ τους σε μια λαμαρίνα (ή στο μεγάλο ορθογώνιο ταψί του φούρνου), την οποία έχω στρώσει με λαδόκολλα.

    blank
  6. Τα ξανασκεπάζω με πετσέτες ή με μια ελαφριά κουβέρτα και τα βάζω ξανά σε ένα χλιαρό μέρος για άλλες 2 ώρες, μέχρι να φουσκώσουν καλά. Με ένα ξυράφι ή με κοφτερό μαχαίρι, χαράζω τα καρβέλια σε διάφορα σημεία.

    blank
  7. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Ψήνω τα καρβέλια για 15 λεπτά και στη συνέχεια χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 180°C και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 40 λεπτά ακόμα. Τα βγάζω από το φούρνο, τα βάζω σχετικά γρήγορα σε μια σχάρα και τα αφήνω να κρυώσουν εντελώς πριν τα κόψω.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 2


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 200
Θερμίδες απο λίπη 1
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 1g2%
Κορεσμένα λίπη 1g5%
Τρανς λιπαρά 1g
Χοληστερόλη 1mg1%
Νάτριο 1mg1%
Ποτάσσιο 1mg1%
Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
Φυτικές Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 1g
Πρωτεϊνη 1g2%

Βιταμίνη Α 1%
Βιταμίνη C 1%
Ασβέστιο 1%
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ 1%
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο 1%
Χρώμιο 1%
Μολυβδαίνιο 1%
Χλωρίδιο 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: ψωμι ολικης αλεσης συγκλινο ελιες

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Really good!

Απάντηση