προορισμός…γεύση!

Τάρτα με ψητή κολοκύθα και απάκι

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 1 hr Cook Time 40 mins Total Time 1 hr 40 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 4 Best Season: Suitable throughout the year

Υλικά

Για τη βάση

Για τη γέμιση

Εκτέλεση

Video
Off On

Για τη βάση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω με μια σπάτουλα το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει και να αποκτήσει μορφή κρέμας. Προσθέτω το αλάτι και το γιαούρτι και ανακατεύω για λίγο, μέχρι να αναμειχθούν απλώς τα υλικά. Κοσκινίζω το αλεύρι επάνω από το μπολ με το βούτυρο, «δουλεύοντας» παράλληλα τα υλικά με τα δάχτυλά μου, ώστε να αποκτήσω μια ομοιογενή ζύμη. Την πλάθω σε μπάλα, την τυλίγω με διάφανη μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον πριν την χρησιμοποιήσω.
    Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.

  2. Ξετυλίγω τη ζύμη επάνω σε μια επίπεδη και ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγω με τον πλάστη σε φύλλο διαμέτρου 30 εκ., δηλαδή λίγο μεγαλύτερη από τη διάμετρο της ταρτιέρας.

  3. Λαδώνω την ταρτιέρα με τη 1 κουτ. σούπας λάδι και στρώνω το φύλλο στο σκεύος, καλύπτοντας τα τοιχώματα. Τρυπάω διάσπαρτα με ένα πηρούνι και ψήνω την άδεια ζύμη για 15 λεπτά.

Για τη γέμιση

  1. Στρώνω μια λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί και απλώνω εκεί τους κύβους κολοκύθας. Ραντίζω με το ελαιόλαδο και πασπαλίζω με την πάπρικα.  Τους ψήνω για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
    Αδειάζω τους ψημένους κύβους στην άδεια ταρτιέρα και σκορπίζω το απάκι.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τα αυγά, το γιαούρτι, τα τυριά και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω καλά. Αδειάζω το μείγμα στην ταρτιέρα και ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά. Σερβίρω την τάρτα στολίζοντας με κλαδάκια φρέσκο θυμάρι.

Keywords: ταρτα ψητη κολοκυθα απακι

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. williambuttensha

    Wow, this amazing!