προορισμός…γεύση!

Pavlova στεφάνι με πορτοκάλι και ροζ γκρέιπφρουτ

0 Add to Favorites
Prep Time 15 λεπ Cook Time 2 ώρα Total Time 2 ώρες 15 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Cooking Temp: 90  °C Servings: 6

Υλικά

Για την μαρέγκα

Για την κρέμα

Για το στόλισμα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για την μαρέγκα

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 90°C αερόθερμο. Βάζω τα ασπράδια στον κάδο της κουζινομηχανής με το σύρμα και ξεκινάω σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αρχίσουν τα ασπράδια να γίνονται αφρός. Ξεκινάζω να ρίχνω σε μικρές δόσεις την άχνη, συνεχίζοντας ασταμάτητα το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθούν σταθερές κορυφές στο σύρμα. Στο τέλος, χαμηλώνω την ταχύτητα και προσθέσω το χυμό λεμονιού και το κορν φλάουρ και μόλις ενσωματωθούν σταματάω το μίξερ.

  2. Με ένα κουτάλι βάζω την μαρέγκα σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί σε σχήμα στεφανιού. Μεταφέρω τη λαμαρίνα στο φούρνο και αφήνω την μαρέγκα να ψηθεί για 1½ -2 ώρες. Βγάζω την μαρέγκα από το φούρνο και την αφήνω σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.

Για την κρέμα

  1. Βάζω την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ, προσθέτω την άχνη και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να να πήξει και να αποκτήσει την υφή γιαουρτιού. Βάζω το τυρί κρέμα και τη βανίλια σε ένα μπολ και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει. Ρίχνω την χτυπημένη κρέμα σε 2-3 δόσεις ανακατεύοντας απαλά. Βάζω την κρέμα στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα την χρειαστώ.

Για τη συναρμολόγηση

  1. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω το στεφάνι οριζόντια στη μέση. Απλώνω την κρέμα και σκεπάζω με το επάνω κομμάτι. Στολίζω την πάβλοβα με τις φέτες πορτοκάλι και γκρέιπφρουτ και ραντίζω με σιρόπι καραμέλας. Πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και σερβίρω.

Keywords: πάβλοβα, pavlova, πορτοκάλι, ροζ γκρέιπφρουτ, γιορτινό, χριστουγεννιάτικο, μαρέγκα, τυρί κρέμα, κρέμα γάλακτος,
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *