Pavlova στεφάνι με πορτοκάλι και ροζ γκρέιπφρουτ
Υλικά
Για την μαρέγκα
Για την κρέμα
Για το στόλισμα
Εκτέλεση
Για την μαρέγκα
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 90°C αερόθερμο. Βάζω τα ασπράδια στον κάδο της κουζινομηχανής με το σύρμα και ξεκινάω σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αρχίσουν τα ασπράδια να γίνονται αφρός. Ξεκινάζω να ρίχνω σε μικρές δόσεις την άχνη, συνεχίζοντας ασταμάτητα το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθούν σταθερές κορυφές στο σύρμα. Στο τέλος, χαμηλώνω την ταχύτητα και προσθέσω το χυμό λεμονιού και το κορν φλάουρ και μόλις ενσωματωθούν σταματάω το μίξερ.
-
Με ένα κουτάλι βάζω την μαρέγκα σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί σε σχήμα στεφανιού. Μεταφέρω τη λαμαρίνα στο φούρνο και αφήνω την μαρέγκα να ψηθεί για 1½ -2 ώρες. Βγάζω την μαρέγκα από το φούρνο και την αφήνω σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
Για την κρέμα
-
Βάζω την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ, προσθέτω την άχνη και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να να πήξει και να αποκτήσει την υφή γιαουρτιού. Βάζω το τυρί κρέμα και τη βανίλια σε ένα μπολ και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει. Ρίχνω την χτυπημένη κρέμα σε 2-3 δόσεις ανακατεύοντας απαλά. Βάζω την κρέμα στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα την χρειαστώ.