προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 min Cook Time 20 min Total Time 40 mins Servings: 4

Υλικά

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Video
Off On

  1. Χωρίζω το μαρούλι στα φύλλα του, τα πλένω και τα σκουπίζω πολύ καλά. Τα κόβω με τα χέρια μου σε μέτρια κομμάτια.

  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτω το μαρούλι και τις πατάτες, αλατοπιπερώνω, ρίχνω και λίγο τριμμένο κόλιανδρο και συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλα 4 - 5 λεπτά, μέχρι οι πατάτες να ροδίσουν ελαφρώς, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσουν.

  3. Σβήνω με το ζωμό και, όταν πάρει μια βράση, χαμηλώνω τη φωτιά και σιγομαγειρεύω για 10 λεπτά. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιώ τη σούπα στο μπλέντερ. Αν βγει λίγο πηχτή (κάτι μάλλον δύσκολο γιατί ο ζωμός είναι αρκετός), την αραιώνω με λίγο ζωμό. Τη μοιράζω σε μπολάκια ή σε βαθιά πιάτα.

Για το σερβίρισμα

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω το κατίκι (ή το Τσαλαφούτι), το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και τον άνηθο. Βάζω 1 - 2 κουταλιές από αυτό το μείγμα σε κάθε σούπα, περιχύνω με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρω αμέσως.

Keywords: μαρουλόσουπα βελουτέ

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Really good!

Απάντηση