προορισμός…γεύση!

Λάχανο ολόκληρο γεμιστό με κιμά και λουκάνικα
0 Add to Favorites
4 από 1 αξιολόγηση

Λάχανο ολόκληρο γεμιστό με κιμά και λουκάνικα

Δυσκολία: Για αρχάριους Prep Time 1 ώρα Cook Time 30 λεπ Total Time 1 ώρα 30 λεπτά. Servings: 4 Best Season: Χειμώνας

Υλικά

Για το λάχανο

Για τη γέμιση

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τη γέμιση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω καλά όλα τα υλικά της γέμισης.

Για το λάχανο

  1. Βράζω το λάχανο σε άφθονο αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσει. Το βγάζω με προσοχή και το αφήνω να κρυώσει. Μετά το χωρίζω στα φύλλα του και κρατάω 9 από τα μεγάλα εξωτερικά φύλλα, όσο πιο άθικτα γίνεται. Τα υπόλοιπα μικρότερα, από την καρδιά, τα αφήνω κατά μέρος, για την κατσαρόλα.

  2. Σε ένα μεγάλο ξύλο κοπής απλώνω 3 μεγάλα φύλλα, το ένα επάνω στο άλλο και τα αλατίζω πολύ ελαφρά. Εκεί απλώνω το 1/3 της γέμισης. Τη σκεπάζω με άλλα 3 φύλλα, τα οποία αλατίζω και αυτά ελαφρά. Εκεί απλώνω άλλο 1/3 της γέμισης και το σκεπάζω με τα τελευταία 3 φύλλα, αλατισμένα και αυτά. Εκεί βάζω την υπόλοιπη γέμιση.

  3. Με προσοχή φέρνω τις άκρες όλων των φύλλων προς το κέντρο, φτιάχνοντας μια μπάλα, ώστε να ξαναδώσω σχήμα λάχανου. Αν χρειαστεί, στερεώνω τις άκρες με οδοντογλυφίδες.

  4. Σε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα βάζω τα φύλλα από την καρδιά του λάχανου που έχω αφήσει κατά μέρος και τα απλώνω ώστε να καλύψουν καλά όλο τον πυθμένα. Με προσοχή ακουμπώ εκεί το λάχανο και περιχύνω με 2 φλιτζάνια νερό, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο.

  5. Σκεπάζω την κατσαρόλα και μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτω λίγο ζεστό νεράκι κατά το μαγείρεμα, αν στεγνώσει εντελώς το φαγητό. 

Keywords: λαχανοντολμάδες, εύκολοι, κιμάς, λουκάνικο, sausage,εύκολοι λαχανοντολμάδες με κιμά,λουκάνικα

1 Comment