προορισμός…γεύση!

Λαχανοντολμάδες «της τεμπέλας»

Λαχανοντολμάδες «της τεμπέλας»

5 from 2 votes
1 Add to Favorites
Prep Time 45 mins Cook Time 1 hr Total Time 1 hr 45 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 4 Best Season: Winter

Υλικά

Για τον λαχανοντολμά

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

Εκτέλεση

Video
Off On

Για τον λαχανοντολμά

  1. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρω τον κιμά, το πράσο, το κρεμμύδι και το καρότο, για 6 - 8 λεπτά, μέχρι ο κιμάς να καβουρδιστεί, να αλλάξει εντελώς χρώμα και να γίνει σχετικά σπυρωτός. Προσθέτω το ρύζι και μαγειρεύω για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας. Νοστιμίζω με αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη ρίχνω 2 φλιτζάνια από το νερό όπου έβρασα το λάχανο και μαγειρεύω για 5 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά, ρίχνω τον άνηθο και ανακατεύω καλά.

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Λαδώνω ελαφρώς ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 30 εκ.

  3. Χωρίζω το βρασμένο λάχανο στα φύλλα του και στρώνω τα μισά στο λαδωμένο ταψάκι. Από πάνω απλώνω το μείγμα του κιμά και το σκεπάζω με τα υπόλοιπα φύλλα λάχανου. Προσθέτω 3 φλιτζάνια από το νερό στο οποίο έβρασα το λάχανο και σκεπάζω το ταψί με ένα καπάκι κατσαρόλας, μικρότερο από το ταψί, ώστε να χωράει μέσα στο ταψί και με το βάρος του να σταθεροποιήσει το φαγητό.

  4. Βάζω το ταψί στο φούρνο και ψήνω το φαγητό για περίπου 1 ώρα.

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

  1. Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά και νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι.

  2. Βγάζω τον “λαχανοντολμά” από το φούρνο και τον αφήνω να κρυώσει ελαφρά. Τον κόβω σε κομμάτια και τα μοιράζω σε πιάτα. Συνοδεύω κάθε μερίδα με 1 - 2 κουτ. σούπας από τη σάλτσα γιαουρτιού και σερβίρω.

Keywords: λάχανο, ντολμάδες, λαχανοντολμάδες, εύκολοι, γρήγοροι, τεμπέλικοι, laxanontolmades, laxano, ntolmades, ntolmas, eukolo,τεμπέλικοι λαχανοντολμάδες

User Reviews

5 out of 5
Based on 2 ratings
5 Stars
2
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Παναγιώτης

    Ωραίο θα το κάνω

  2. gargorg

    Excellent!