προορισμός…γεύση!

Δυσκολία: Για αρχάριους Prep Time 45 λεπ Cook Time 1 ώρα Total Time 1 ώρα 45 λεπτά. Servings: 4 Best Season: Χειμώνας

Υλικά

Για τον λαχανοντολμά

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τον λαχανοντολμά

  1. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρω τον κιμά, το πράσο, το κρεμμύδι και το καρότο, για 6 - 8 λεπτά, μέχρι ο κιμάς να καβουρδιστεί, να αλλάξει εντελώς χρώμα και να γίνει σχετικά σπυρωτός. Προσθέτω το ρύζι και μαγειρεύω για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας. Νοστιμίζω με αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη ρίχνω 2 φλιτζάνια από το νερό όπου έβρασα το λάχανο και μαγειρεύω για 5 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά, ρίχνω τον άνηθο και ανακατεύω καλά.

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Λαδώνω ελαφρώς ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 30 εκ.

  3. Χωρίζω το βρασμένο λάχανο στα φύλλα του και στρώνω τα μισά στο λαδωμένο ταψάκι. Από πάνω απλώνω το μείγμα του κιμά και το σκεπάζω με τα υπόλοιπα φύλλα λάχανου. Προσθέτω 3 φλιτζάνια από το νερό στο οποίο έβρασα το λάχανο και σκεπάζω το ταψί με ένα καπάκι κατσαρόλας, μικρότερο από το ταψί, ώστε να χωράει μέσα στο ταψί και με το βάρος του να σταθεροποιήσει το φαγητό.

  4. Βάζω το ταψί στο φούρνο και ψήνω το φαγητό για περίπου 1 ώρα.

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

  1. Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά και νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι.

  2. Βγάζω τον “λαχανοντολμά” από το φούρνο και τον αφήνω να κρυώσει ελαφρά. Τον κόβω σε κομμάτια και τα μοιράζω σε πιάτα. Συνοδεύω κάθε μερίδα με 1 - 2 κουτ. σούπας από τη σάλτσα γιαουρτιού και σερβίρω.

Keywords: λάχανο, ντολμάδες, λαχανοντολμάδες, εύκολοι, γρήγοροι, τεμπέλικοι, laxanontolmades, laxano, ntolmades, ntolmas, eukolo,τεμπέλικοι λαχανοντολμάδες

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση