προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 λεπ Cook Time 20 λεπ Total Time 40 λεπτά. Servings: 80

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο κομμένο σε μικρούς κύβους και τη ζάχαρη και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει και να γίνει σαν κρέμα. Μπορεί να χρειαστεί περίπου 10 λεπτά χτύπημα.

  2. Χωρίς να σταματήσω το μίξερ ρίχνω τα αυγά και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν και να ασπρίσουν.

  3. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω το γάλα. Βάζω το φλιτζάνι με το χυμό πορτοκάλι πάνω από τον κάδο, προσθέτω τη σόδα και ανακατεύω (το κάνουμε πάνω από τον κάδο γιατί θα φουσκώσει). Αδειάζω τον χυμό στον κάδο και προσθέτω το μπέικιν πάουντερ, το μαχλέπι, τη μαστίχα, το αλάτι και τη βανίλια.

  4. Αλλάζω εξάρτημα στο μίξερ και βάζω τον γάντζο. Ξεκινάω να δουλεύω τα υλικά προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι, η ποσότητα του οποίου εξαρτάται από τα υγρά (τα αυγά διαφοροποιούνται στα βάρη και μπορεί να χρειαστεί περισσότερο ή λιγότερο αλεύρι).

  5. Δουλεύω τη ζύμη για 4-5 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια ομογενοποιημένη, μέτρια σε σκληρότητα ζύμη (ούτε μαλακιά-ούτε σκληρή).

  6. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τις λαμαρίνες του φούρνου και πλάθω κουλουράκια σε σχέδιο που μας αρέσει. Ψήνω τα κουλουράκια για 20-25 λεπτά.

Keywords: πασχαλινά κουλουράκια πορτοκαλιού με άρωμα τσουρεκιού

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση