προορισμός…γεύση!

Το διαφορετικό τσουρέκι για τους λάτρεις της σοκολάτας. Γεμιστό και με εντυπωσιακό πλέξιμο θα γίνει το αγαπημένο σας.

pinit
0 Add to Favorites

BABKA ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ

Prep Time 30 min Cook Time 35 min Rest Time 3 hour Total Time 4 hrs 5 mins Servings: 2

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Για την γέμιση: Ανακατεύω την ζάχαρη άχνη, το κακάο, την λιωμένη σοκολάτα και το βούτυρο μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα

  2. Για τη ζύμη: Βάζω το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το ξύσμα λεμονιού στον κάδο του μίξερ έχοντας τον γάτζο

  3. Ανακατεύω για 1 λεπτό τα υλικά

  4. Προσθέτω τα αυγά, το νερό και ανακατεύω σε χαμηλή ταχύτητα για λίγα δευτερόλεπτα, στη συνέχεια, δυναμώνω την ταχύτητα σε μέτρια και ανακατεύω για 3 λεπτά μέχρι να ενωθούν τα υλικά

  5. Προσθέτω το αλάτι και στη συνέχεια προσθέτω το βούτυρο λίγο λίγο, δουλεύοντας με το γάτζο μέχρι να ενσωματωθεί με τα άλλα υλικά

  6. Συνεχίζω το ζύμωμα για 10 λεπτά περίπου σε μέτρια ταχύτητα μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική

  7. Κατά τη διάρκεια του ζυμώματος, μερικές φορές σταματάω και ξύνω με σπάτουλα τα τοιχώματα του μπολ

  8. Μεταφέρω τη ζύμη σε ένα ελαφρά λαδωμένο με ηλιέλαιο μπολ, καλύπτω με μεμβράνη και αφήνω τη ζύμη να φουσκώσει για 1½ -2 ώρες

  9. Kόβω τη ζύμη σε δύο ίσα κομμάτια

  10. Αλευρώνω ελαφρά μια επίπεδη επιφάνεια και με ένα πλάστη ανοίγω το πρώτο κομμάτι ζύμη σε παραλληλόγραμμο φύλλο 38×28 εκ

  11. Αλείφω με τη μισή γέμιση φροντίζοντας να αφήσω περιθώριο γύρω γύρω 1 εκ

  12. ακάλυπτο

  13. Πασπαλίζω με τα μισά καρύδια και τη 1 κουταλιά ζάχαρη

  14. Αλείφω με ελάχιστο νερό το ακάλυπτο περιθώριο και τυλίγω τη ζύμη σε ρολό από την μακριά πλευρά

  15. Φτάνοντας στο τέλος πιέζω λίγο για να ενωθεί καλά το ρολό και να κλείσει

  16. Το ίδιο κάνω και πάνω κάτω στις άκρες τους

  17. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβω το ρολό κάθετα στη μέση για να δημιουργηθούν δύο μακριές λωρίδες

  18. Τυλίγω τις λωρίδες εναλλάξ μεταξύ τους δίνοντας τους το σχήμα της κοτσίδας

  19. Μεταφέρω το τσουρέκι σε μια φόρμα ελαφρά λαδωμένη και σκεπάζω για πετσέτα και επαναλαμβάνω την διαδικασία για να φτιάξω και το δεύτερο τσουρέκι

  20. Αφήνω τα τσουρέκια να φουσκώσουν για 1 ώρα

  21. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C

  22. Ψήνω τα τσουρέκια για 30 λεπτά

  23. Δοκιμάζω με ένα μαχαίρι και αν δω ότι βγαίνει υγρό, συνεχίζω το ψήσιμο για 5 λεπτά ακόμα

  24. Για το σιρόπι: Όση ώρα ψήνονται τα τσουρέκια ετοιμάζω το σιρόπι

  25. Βάζω το νερό με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρόλακι σε μέτρια φωτιά και το αφήνω να πάρει βράση

  26. Από τη στιγμή που θα λιώσει εντελώς η ζάχαρη, αποσύρω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει

  27. Βγάζω τα τσουρέκια από το φούρνο και με ένα πινέλο αλείφω με το κρύο σιρόπι

  28. Χρειάζεται υπομονή γιατί θα πρέπει να αλείφω μέχρι να τελειώσει εντελώς

  29. Αφήνω τα τσουρέκια να γίνουν χλιαρά, τα ξεφορμάρω και τα αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς

dina nikolaou

Δείτε επίσης...