προορισμός…γεύση!

Μπακλαβαδάκια με τυρί και φυστίκια

Μπακλαβαδάκια με τυρί και φυστίκια

0 Add to Favorites
Prep Time 20 mins Cook Time 50 mins Total Time 1 hr 10 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 16

Υλικά

Για το φύλλο

Για τα φυστίκια

Για τη γέμιση τυριού

Για την επιφάνεια

Για το σιρόπι

Εκτέλεση

Video
Off On

Για τα φυστίκια

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά και τα αφήνω στην άκρη.

Για την κρέμα

  1. Βάζω σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη κρέμα. Τη μεταφέρω σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνω στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστώ.

Για το φύλλο

  1. Απλώνω το πρώτο φύλλο κρούστας και αλείφω με βούτυρο. Σκεπάζω με τα άλλα 3 φύλλα, βουτυρώνοντας τα 2 και αφήνοντας χωρίς βούτυρο το τελευταίο. Περνάω τον πλάστη με λίγο αλεύρι (πρέπει να είναι στεγνός ώστε να μην κολλήσει το φύλλο), τον τοποθετώ στην άκρη του φύλλου από την μακριά πλευρά και τυλίγω σε χοντρό ρολό. Βάζω το ρολό (μαζί με τον πλάστη) στο ψυγείο για 15 λεπτά για να παγώσει το βούτυρο. Αφαιρώ τον πλάστη (θα φεύγει εύκολα αν είναι καλά αλευρωμένος) και με ένα μαχαίρι κόβω το ρολό σε φέτες φάρδους 3 εκ. Επειδή οι φέτες θα έχουν πιεστεί και χάσει το σχήμα τους, τις ανοίγω και τις κάνω και πάλι στρογγυλές. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας.

  2. Τοποθετώ τις ροδέλες σε βουτυρωμένο ταψάκι και μοιράζω το μείγμα του φυστικιού. Πιέζω με ένα κουτάλι για να γίνει σχετικά συμπαγές και γεμίζω με την κρέμα τυριού κατά τα 2/3 του ύψους του φύλλου. Σκορπίζω τα αλατισμένα φυστίκια και βουτυρώνω με όσο βούτυρο έχει απομείνει.

  3. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C αερόθερμο για 50 λεπτά.

    Βγάζω τα μπακλαβαδάκια από το φούρνο και ραντίζω με το κρύο σιρόπι.

Keywords: μπακλαβαδάκια, φύλλο κρούστας, φυστίκια αράπικα, φυστίκια Αιγίνης, τυρί κρέμα, σιροπιαστό,
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *