προορισμός…γεύση!

Prep Time 30 min Total Time 30 mins Servings: 4

Υλικά

Για την βινεγκρέτ

Εκτέλεση

  1. Βάζω 2 κατσαρολάκια με νερό στη φωτιά και αλατίζω γενναιόδωρα. Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός του νερού ρίχνω, απευθείας από την κατάψυξη, στο ένα κατσαρολάκι τα παντζάρια και στο άλλο τον αρακά. Βράζω για 5 λεπτά και στραγγίζω τα λαχανικά.

  2. Βάζω 100 γρ. από τα παντζάρια στο μούλτι και προσθέτω το ελαιόλαδο, τα αμύγδαλα, αλάτι και πιπέρι. Πολτοποιώ μέχρι να γίνουν κρέμα.

  3. Μοιράζω τα βρασμένα παντζάρια σε 4 κούπες. Σε ένα μπολ ανακατεύω τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνω τον μισό αρακά, ανακατεύω και μοιράζω στις κούπες. Κόβω το κοτόπουλο με τα χέρια μου για να γίνει ψιχουλιαστό. Το μοιράζω στα μπολ. Απλώνω την κρέμα παντζαριού και καλύπτω με όσο αρακά έχω αφήσει στην άκρη. Στολίζω με φύλλα δυόσμου και σερβίρω.

  4. Θα συνοδεύσω με μια απολαυστική σαλάτα από ιδιαίτερα λαχανικά, τριπλοπλυμμένα και έτοιμα για κατανάλωση. Προετοιμάζω την super salad Ευφορία, πασπαλίζοντας με τους συνοδευτικούς καρπούς της συσκευασίας από κράνμπερι, αμυγδαλόψιχα, ηλιόσπορο, κολοκυθόσπορο & γκότζι μπέρι.

  5. Ανακατεύω σε ένα μπολ τα συστατικά της βινεγκρέτ: το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, τον χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο και προσθέτω από πάνω.

author-sign

Δείτε επίσης...