προορισμός…γεύση!

Prep Time 10 λεπ Cook Time 35 λεπ Rest Time 1 ώρα Total Time 1 ώρα 45 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε ένα μεγάλο και φαρδύ μπολ ανακατεύω καλά το χυμό πορτοκαλιού, το κέτσαπ, τη μουστάρδα, το ζωμό, το μέλι, το ελαιόλαδο, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι και προσθέτω τα κοπανάκια του κοτόπουλου. Ανακατεύω καλά με τα χέρια μου για να καλύψω καλά τα κοπανάκια με το γλάσο, σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και αφήνω για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο για να μαριναριστούν.

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200ºC. Στρώνω με λαδόκολλα ένα μεγάλο ρηχό ταψί (π.χ. το ορθογώνιο ταψί του φούρνου).
    Βγάζω τα κοπανάκια από τη μαρινάδα, τα ταμπονάρω απαλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας (χωρίς να τα στεγνώσω εντελώς) και τα αλατίζω καλά από όλες τις μεριές. Τα αραδιάζω στο ταψί σε μονή στρώση, το βάζω στο μεσαίο ράφι του φούρνου και τα ψήνω για 30 - 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά εξωτερικά και να ψηθούν μέχρι το κόκαλο –δοκιμάζω κόβοντας ένα κοπανάκι κοντά στο κόκαλο και, αν το ψαχνό είναι ακόμα ροζέ ή κοκκινωπό, συνεχίζω το ψήσιμο για λίγα λεπτά ακόμα. Τα σερβίρω με τηγανητές πατάτες.

Keywords: κοπανάκια κοτόπουλου γλασαρισμένα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Mouth-watering

Απάντηση