προορισμός…γεύση!

Prep Time 15 min Cook Time 35 min Rest Time 10 min Total Time 1 hr Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On

  1. Αφαιρώ την ψίχα από την κολοκύθα, πετάω το κεντρικό μέρος με τις ίνες και τα κουκούτσια και κόβω τη σάρκα σε κυβάκια. Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρω τα πράσα με τα κυβάκια κολοκύθας σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Προσθέτω το κάρι και αλατοπιπερώνω. Μετά ρίχνω το χυμό πορτοκαλιού και το ζωμό κότας  και μαγειρεύω μέχρι να  μαλακώσει η κολοκύθα.

  2. Αποσύρω από τη φωτιά και περνάω τη σούπα σταδιακά από το μπλέντερ. Κατόπιν τη περνάω από λεπτή σήτα πιέζοντας καλά για να πάρω όσο το δυνατόν περισσότερο και πιο απαλό μίγμα. Ξαναρίχνω τη σούπα στη καθαρισμένη κατσαρόλα και την αφήνω να πάρει ακόμη μια βράση σε πολύ χαμηλή φωτιά. Προσθέτω τη κρέμα γάλακτος και αφήνω τη σούπα να δέσει ελαφρώς.

  3. Σερβίρω σε ατομικά μπολ, συνοδεύοντας με μια κουταλιά γιαούρτι και πασπαλίζοντας με λίγο κάρι ακόμη.

Keywords: κολοκυθόσουπα με κάρι βελουτέ

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Tastes great!

Απάντηση