προορισμός…γεύση!

Μια πολύ εύκολη και εντυπωσιακή κολοκυθόπιτα, που μπορούμε να σερβίρουμε ακόμη και σε γιορτινό τραπέζι. Αν θέλετε, μπορείτε να την εμπλουτίσετε με λίγο έξτρα μπέικον ξεροψημένο μέσα στη γέμιση.

Δυσκολία: Beginner Prep Time 30 min Cook Time 1 hour Rest Time 1 min Total Time 1 hr 31 mins Servings: 10 Best Season: Suitable throughout the year

Περιγραφή

Μια πολύ εύκολη και εντυπωσιακή κολοκυθόπιτα, που μπορούμε να σερβίρουμε ακόμη και σε γιορτινό τραπέζι. Αν θέλετε, μπορείτε να την εμπλουτίσετε με λίγο έξτρα μπέικον ξεροψημένο μέσα στη γέμιση.

Υλικά

Για τα λαχανικά

Για την κρέμα

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Instructions

Video
Off On

Για την κρέμα:

  1. Βάζω σε μια κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει. Προσθέτω πασπαλιστά το αλεύρι και ανακατεύω με το σύρμα για 1-2 λεπτά. Προσθέτω το γάλα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα μέχρι να δέσει. Αλατοπιπερώνω, αποσύρω από τη φωτιά και την αδειάζω σε ένα μπολ. Σκεπάζω με μεμβράνη και την αφήνω να κρυώσει εντελώς. Προσθέτω το κασέρι και τα αυγά ελαφρά χτυπημένα και ανακατεύω.

    blank

Για τα λαχανικά:

  1. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω τον κόλιανδρο και ανακατεύω για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτω τα πράσα και την κολοκύθα, αλατοπιπερώνω και σοτάρω ανακατεύοντας για 6-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω τον άνηθο.

    blank

Για την πίτα:

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα.

    blank
  2. Λαδώνω καλά μια μεγάλη, στρογγυλή φόρμα του κέικ, με τρύπα στη μέση και απλώνω τα μισά φύλλα κρούστας τα οποία βουτυρώνω ένα ένα φροντίζοντας να καλύπτω καλά τα τοιχώματα αφήνοντας να εξέχουν αρκετά από την φόρμα.

    blank
  3. Ανακατεύω την κρύα κρέμα με τα σοταρισμένα λαχανικά και αδειάζω τη γέμιση στη φόρμα. Σκεπάζω με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία επίσης βουτυρώνω ένα ένα και τα κόβω, χαράζοντάς τα μ’ ένα μαχαιράκι στο σημείο όπου βρίσκεται η τρύπα της φόρμας. Αφαιρώ το κυκλάκι της ζύμης που κόβω και «στριμώχνω» τις άκρες των φύλλων που περισσεύουν προς τα μέσα.

    blank
  4. Αλείφω με όσο βούτυρο έχει απομείνει την επιφάνεια της πίτας και ψήνω για 1 ώρα. Περίπου 15 λεπτά πριν το τέλος του χρόνου ψησίματος της πίτας, απλώνω τις φέτες μπέικον σε ένα αντικολλητικό ταψάκι και βάζω στο φούρνο να ψηθούν μέχρι να γίνουν τραγανές.

    blank
  5. Βγάζω τη φόρμα από το φούρνο, την αφήνω για 15 λεπτά να κρυώσει και την αναποδογυρίζω σε μια πιατέλα. «Σπάσω» σε μεγάλα κομμάτια τις φέτες μπέικον και τις «στριμώχνω» στο κέντρο της πίτας. Σερβίρω αμέσως.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Serving Size 1

Servings 10


Amount Per Serving
Calories 200
Calories from Fat 1
% Daily Value *
Total Fat 1g2%
Saturated Fat 1g5%
Trans Fat 1g
Cholesterol 1mg1%
Sodium 1mg1%
Potassium 1mg1%
Total Carbohydrate 1g1%
Dietary Fiber 1g4%
Sugars 1g
Protein 1g2%

Vitamin A 1%
Vitamin C 1%
Calcium 1%
Iron 1%
Vitamin D 1%
Vitamin E 1%
Vitamin K 1%
Thiamin 1%
Riboflavin 1%
Niacin 1%
Vitamin B6 1%
Folate 1%
Vitamin B12 1%
Biotin 1%
Pantothenic Acid 1%
Phosphorus 1%
Iodine 1%
Magnesium %
Zinc %
Selenium 1%
Copper 1%
Manganese 1%
Chromium 1%
Molybdenum 1%
Chloride 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: κολοκυθόπιτα φόρμας πράσα κρέμα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Flavorful

Απάντηση