προορισμός…γεύση!

Ντιπ με σκουμπρί και ρέγκα με κριτσίνια χαρουπιού
2 Add to Favorites
5 από 1 αξιολόγηση

Ντιπ με σκουμπρί και ρέγκα με κριτσίνια χαρουπιού

Δυσκολία: Για αρχάριους Prep Time 35 λεπ Cook Time 20 λεπ Rest Time 1 ώρα Total Time 1 ώρα 55 λεπτά. Servings: 4 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Για το ντιπ

Για τα κριτσίνια

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για το ντιπ με σκουμπρί και ρέγκα

  1. Σε ένα μπολ θρυμματίζω τη ρέγγα και το σκουμπρί. Προσθέτω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το μαϊντανό ή τον άνηθο, το σέλινο και ανακατεύω καλά. Προσθέτω και το ξύδι. Χτυπάω τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί  και την ενώνω με το μίγμα των καπνιστών ψαριών απαλά. Πιπερώνω γενναιόδωρα και αφού δοκιμάσω αλατίζω. Σκεπάζω το μίγμα με πλαστική μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα. Σερβίρω με τα κριτσίνια χαρουπιού.

Για τα κριτσίνια

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C. Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα υγρά μαζί (ελαιόλαδο, κρασί, κονιάκ).

  2. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ανακατεύω τα άλευρα, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Κάνω μια λακούβα στη μέση και προσθέτω τα υγρά. Στην αρχή ανακατεύω με τα χέρια και μόλις ενωθούν όλα τα υλικά ζυμώνω μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή ζύμη που να ξεκολλάει από τα χέρια.

  3. Πλάθω σε λεπτά μπαστουνάκια και τα μεταφέρω σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και ψήνω για 20-25 λεπτά περίπου μέχρι να γίνουν τραγανά.

Keywords: ντιπ με σκουμπρι ρεγκα κριτσινια χαρουπι

1 Comment

  1. Wow, this amazing!