Η ομορφιά αυτού του κορμού είναι η όψη που έχει κάθε φέτα, όταν τον κόψετε: Στο κέντρο του θα υπάρχουν δύο ζωηρόχρωμες στρογγυλές φέτες μπανάνας που δίνουν εντυπωσιακή όψη.

ΜΠΑΝΑΝΟΚΟΡΜΟΣ
Ingredients
Εκτέλεση/Instructions
-
Για το σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω τη ζάχαρη και το νερό για 6 – 7 λεπτά (μετρώντας το χρόνο από τη στιγμή που θα πάρουν βράση), μέχρι να φτιάξω ένα ελαφρύ σιρόπι
-
Αποσύρω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει
-
Για τη βάση: Τρίβω τα μπισκότα πτι μπερ στο μπλέντερ ή στο μούλτι, μέχρι να γίνουν σκόνη
-
Τη ρίχνω σε ένα μπολ, προσθέτω το μαλακωμένο βούτυρο, την τριμμένη καρυδόψιχα και το κακάο και ανακατεύω καλά, μέχρι όλα τα υλικά να ενωθούν και να γίνουν ένα λασπώδες μείγμα
-
Κόβω ένα μεγάλο τετράγωνο κομμάτι λαδόκολλας και απλώνω εκεί το μείγμα μπισκότου, με μια σπάτουλα, όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται και σε πάχος 1/2 εκ
-
Ραντίζω τη βάση με το κρύο σιρόπι και αφήνω κατά μέρος
-
Για την κρέμα: Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να φτιάξω ένα αφράτο μείγμα
-
Προσθέτω την τριμμένη καρύδα, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού (ή λεμονιού) και τη βανίλια και χτυπάω, μέχρι να ενωθούν
-
Σκεπάζω το μπολ και βάζω την κρέμα στο ψυγείο για 1 ώρα, για να σφίξει λίγο
-
Συναρμολόγηση: Βγάζω την κρέμα από το ψυγείο και την απλώνω ομοιόμορφα επάνω στη βάση μπισκότου, με μια σπάτουλα
-
Ξεφλουδίζω τις μπανάνες και τις βάζω ολόκληρες, τη μία δίπλα στην άλλη, στο κέντρο της κρέμας
-
Ανασηκώνω προσεκτικά τη λαδόκολλα και τυλίγω σε ρολό, προσεκτικά (χρησιμοποιώ τη λαδόκολλα για να σπρώξω απαλά το ρολό, αλλά δεν τυλίγω μαζί και τη λαδόκολλα)
-
Σκεπάζω το ρολό με τη λαδόκολλα, στρίβω τις άκρες της σαν καραμέλα και το βάζω στο ψυγείο για 4 – 5 ώρες, για να παγώσει και να σφίξει
-
Για να σερβίρω, αφαιρώ προσεκτικά τη λαδόκολλα και κόβω το ρολό σε φέτες