Μπαχαρόψωμο με κακάο
Υλικά
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C. Βουτυρώνω και αλευρώνω μια μέτρια μακρόστενη φόρμα για κέικ.
-
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τα δύο είδη αλευριού, τους σπόρους γλυκάνισου, την κανέλα, ελάχιστο γαρίφαλο, τη σκόνη βανίλιας, το κακάο και το μέλι, μέχρι να φτιάξω ένα σχετικά λασπωμένο μείγμα.
-
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το γάλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτω τη μαγιά και ανακατεύω μέχρι να διαλυθεί. Αδειάζω το γάλα στο μπολ με το λασπωμένο μείγμα, προσθέτω και το αυγό και χτυπάω στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ, μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και να γίνουν ένα αφράτο και ενιαίο μείγμα.
-
Το αδειάζω στη φόρμα του κέικ, ισιώνω την επιφάνεια και το ψήνω για περίπου 45 λεπτά, μέχρι το κέικ να φουσκώσει και να αφρατέψει. Το αφήνω να κρυώσει ελάχιστα, το ξεφορμάρω και το αφήνω να κρυώσει καλά, πριν το σερβίρω –ιδανικά, μετά από 24 ώρες.
User Reviews
Really good!