προορισμός…γεύση!

1 Add to Favorites
4 από 1 αξιολόγηση

Πίτες με κρέμα γαλατόπιτας και βύσσινο

Δυσκολία: Για αρχάριους Prep Time 20 λεπ Cook Time 25 λεπ Total Time 45 λεπτά. Servings: 12 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Για την κρέμα

Για το γλάσο

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για την κρέμα

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζω το γάλα, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και ανακατεύω σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω, τη βανίλια και το βούτυρο και ανακατεύω μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί. Προσθέτω σταδιακά τα χτυπημένα αυγά, δουλεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν αλλά να μην πήξουν. Σκεπάζω την κρέμα με μεμβράνη (να εφάπτετε στην επιφάνεια) και την αφήνω στην άκρη να κρυώσει καλά.

Για τις πίτες

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη μεγάλη λαμαρίνα του φούρνου.

  2. Απλώνω ένα φύλλο κρούστας στον πάγκο της κουζίνας και το βουτυρώνω καλά. Καλύπτω με ακόμη ένα φύλλο και επίσης το βουτυρώνω. Με ένα μαχαίρι, κόβω από την στενή πλευρά, στη μέση (δημιουργώ 2 μακριές λωρίδες). Βάζω στην άκρη της κάθε λωρίδας από 2-3 γεμάτες κουταλιές κρέμα και σκορπίζω λίγα βύσσινα ή κεράσια. Κλείνω το φύλλο σε σχήμα τριγώνου και το μεταφέρω σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Συνεχίζω με την ίδια τεχνική μέχρι να τελειώσει όλη η κρέμα και τα φύλλα.

  3. Αλείφω τις πίτες με όσο βούτυρο έχει απομείνει και ψήνω για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρω από το φούρνο και τις αφήνω να κρυώσουν.

  4. Σε ένα μπολ ανακατεύω τα υλικά για το γλάσο και ραντίζω τις πιτούλες. Σερβίρω αμέσως.

Keywords: πίτες κρέμα γαλατοπιτας βύσσινο

1 Comment

  1. Tastes great!