προορισμός…γεύση!

Prep Time 15 λεπ Rest Time 2 ώρα Total Time 2 ώρες 15 λεπτά. Servings: 6

Υλικά

Εκτέλεση/Instructions

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Χτυπάω στο μπλέντερ τα φιστίκια και τα φουντούκια, μέχρι να γίνουν σκόνη. Τη μεταφέρω σε βαθύ μπολ και την αφήνω κατά μέρος.

  2. Σε άλλο μπολ λιώνω με το πιρούνι την γκοργκοντζόλα και το ανθότυρο, προσθέτω το μπράντι ή το ρούμι και τα ανακατεύω καλά μεταξύ τους. Με το μείγμα αυτό πλάθω μικρές μπαλίτσες, σαν κεφτεδάκια, βρέχοντας τακτικά τις παλάμες μου με κρύο νερό για να μην κολλάνε στο μείγμα. Πανάρω τις μπαλίτσες στο μείγμα ξηρών καρπών και τις βάζω σε μια μεγάλη πιατέλα. Τοποθετώ την πιατέλα στο ψυγείο για 2 ώρες, ώστε οι μπαλίτσες να σφίξουν.

  3. Λίγο πριν τις σερβίρω, καρφώνω από μία οδοντογλυφίδα στην καθεμία, μαζί με ένα φυλλαράκι μαϊντανό. Για ακόμα πιο γιορτινή εμφάνιση, περιχύνω κάθε μπαλίτσα με λίγο πετιμέζι ροδιού (θα το βρείτε σε όλα τα παντοπωλεία και σε ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ).

Keywords: μπαλίτσες τυριού με ξηρούς καρπούς

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση