προορισμός…γεύση!

Το ρυζόγαλο είναι από τα επιδόρπια που θεωρώ μεγαλειώδη μέσα στην απλότητά τους. Λίγα υλικά αλλά εξαιρετικό αποτέλεσμα. Συνδυάστε το με φρούτα της εποχής, αλλά και κάποιο ξηρό καρπό που αγαπάτε.

pinit
0 Add to Favorites

ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ΡΟΔΙ & ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ

Prep Time 5 min Cook Time 20 min Rest Time 25 min Total Time 50 mins Servings: 4

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο βάζω 400 ml νερό και το ρύζι και βράζω για 12-13 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά

  2. Προσθέτω το ρόφημα γάλακτος και τη ζάχαρη και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός

  3. Αφήνω να βράσει για 2-3 λεπτά μέχρι να χυλώσει και αποσύρω από τη φωτιά

  4. Αδειάζω το ρυζόγαλο σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτω τους κρόκους και ανακατεύω έντονα με την κουτάλα για να ενωθούν καλά τα υλικά και οι κρόκοι να «μαγειρευτούν» από την υψηλή θερμοκρασία του ρυζόγαλου, παραμένοντας ρευστοί και να μην στερεοποιηθούν

  5. Βάζω τα ασπράδια σε ένα μπολ και τα χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αφρίσουν

  6. Ρίχνω τα ασπράδια στο ρυζόγαλο και ανακατεύω απαλά

  7. Γεμίζω τα ποτήρια κατά τα ¾ του ύψους με το ρυζόγαλο

  8. Βάζω 1-2 κουταλιές σπόρους ροδιού και 1-2 σκελίδες μανταρίνι και απογεμίζω το ποτήρι με ρυζόγαλο

  9. Στολίζω με ρόδια και μανταρίνια και 1-2 φυλλαράκια δυόσμο

  10. *Βάζω σε μια κατσαρόλα, 3 μανταρίνια,150 γρ

  11. ακατέργαστη ζάχαρη και 200 ml νερό και τα βράζω για 10 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός) μέχρι να γλασαριστούν και να δέσει το σιρόπι

  12. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω τα μανταρίνια να κρυώσουν μέσα στο σιρόπι τους

author-sign