
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ & ΧΑΒΙΑΡΙ ΠΙΠΕΡΙΑΣ
Ingredients
Εκτέλεση/Instructions
-
Για την τάρτα: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω βάζω το αλεύρι και το βούτυρο και «δουλεύω» με τα δάχτυλά μου μέχρι να δημιουργηθεί ένα ψιχουλιαστό μείγμα
-
Προσθέτω το αλάτι και το γιαούρτι και ζυμώνω με τα χέρια μου μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή ζύμη
-
Την πλάθω σε μπάλα, την τυλίγω με διάφανη μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον πριν την χρησιμοποιήσω
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις
-
Ξετυλίγω τη ζύμη επάνω σε μια επίπεδη και ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγω με τον πλάστη σε φύλλο διαμέτρου 30 εκ
-
, δηλαδή λίγο μεγαλύτερη από τη διάμετρο της ταρτιέρας
-
Δεν αφήνω αυτή τη ζύμη να μαλακώσει γιατί περιέχει γιαούρτι που τη διατηρεί αρκετά μαλακή και εύπλαστη
-
Βουτυρώνω μια ταρτιέρα με ψηλά τοιχώματα διαμέτρου 26 εκ
-
και στρώνω το φύλλο στο σκεύος, καλύπτοντας τα τοιχώματα
-
Ψήνω την άδεια τάρτα για 15 λεπτά
-
Για τη γέμιση: Βάζω τις 2 κουταλιές βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθούν
-
Ρίχνω τα μανιτάρια και σοτάρω μέχρι να ροδίσουν
-
Προσθέτω την πάστα σκόρδου και σβήνω με το κρασί
-
Αφήνω τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά μέχρι να στεγνώσουν από τα υγρά τους
-
Αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με τη ρίγανη
-
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω τα αυγά με την κρέμα γάλακτος
-
Προσθέτω τη μοτσαρέλα, το μπλε τυρί, τον άνηθο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
Αδειάζω τη γέμιση στην προψημένη τάρτα
-
Με ένα μεγάλο κουτάλι σκορπίζω το χαβιάρι πιπεριάς ψήνω την τάρτα για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια
-
Αποσύρω από τον φούρνο και αφήνω την τάρτα να σταθεί για 15 λεπτά πριν την κόψω