προορισμός…γεύση!

\n

\n

Οι μανιταρόταρτες είναι από τις πιο αγαπημένες μου. Χορταστικές και γευστικές είναι ότι πρέπει για πρώτο πιάτο. Ο συνδυασμός μανιτάρι-μπλε τυρί είναι πραγματικά εξαιρετικός.

pinit
0 Add to Favorites
4 από 1 αξιολόγηση

ταρτα με μανιταρια, μπλε τυρι δανιας & χαβιαρι πιπεριας

Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Prep Time 40 λεπ Cook Time 40 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 1 ώρα 21 λεπτά. Servings: 6 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

Οι μανιταρόταρτες είναι από τις πιο αγαπημένες μου. Χορταστικές και γευστικές είναι ότι πρέπει για πρώτο πιάτο. Ο συνδυασμός μανιτάρι-μπλε τυρί είναι πραγματικά εξαιρετικός.

Υλικά

Για την τάρτα

Για τη γέμιση

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για την τάρτα:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω βάζω το αλεύρι και το βούτυρο και «δουλεύω» με τα δάχτυλά μου μέχρι να δημιουργηθεί ένα ψιχουλιαστό μείγμα. Προσθέτω το αλάτι και το γιαούρτι και ζυμώνω με τα χέρια μου μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή ζύμη. Την πλάθω σε μπάλα, την τυλίγω με διάφανη μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον πριν την χρησιμοποιήσω. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις.

    blank
  2. Ξετυλίγω τη ζύμη επάνω σε μια επίπεδη και ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγω με τον πλάστη σε φύλλο διαμέτρου 30 εκ., δηλαδή λίγο μεγαλύτερη από τη διάμετρο της ταρτιέρας. Δεν αφήνω αυτή τη ζύμη να μαλακώσει γιατί περιέχει γιαούρτι που τη διατηρεί αρκετά μαλακή και εύπλαστη. Βουτυρώνω μια ταρτιέρα με ψηλά τοιχώματα διαμέτρου 26 εκ. και στρώνω το φύλλο στο σκεύος, καλύπτοντας τα τοιχώματα. Ψήνω την άδεια τάρτα για 15 λεπτά.

    blank

Για τη γέμιση:

  1. Βάζω τις 2 κουταλιές βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθούν. Ρίχνω τα μανιτάρια και σοτάρω μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτω την πάστα σκόρδου και σβήνω με το κρασί. Αφήνω τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά μέχρι να στεγνώσουν από τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με τη ρίγανη.

    blank
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω τα αυγά με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτω τη μοτσαρέλα, το μπλε τυρί, τον άνηθο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αδειάζω τη γέμιση στην προψημένη τάρτα. Με ένα μεγάλο κουτάλι σκορπίζω το χαβιάρι πιπεριάς ψήνω την τάρτα για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Αποσύρω από τον φούρνο και αφήνω την τάρτα να σταθεί για 15 λεπτά πριν την κόψω.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 6


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 200
Θερμίδες απο λίπη 1
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 1g2%
Κορεσμένα λίπη 1g5%
Τρανς λιπαρά 1g
Χοληστερόλη 1mg1%
Νάτριο 1mg1%
Ποτάσσιο 1mg1%
Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
Φυτικές Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 1g
Πρωτεϊνη 1g2%

Βιταμίνη Α 1%
Βιταμίνη C 1%
Ασβέστιο 1%
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ 1%
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο 1%
Χρώμιο 1%
Μολυβδαίνιο 1%
Χλωρίδιο 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: ταρτα μανιταρια

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Really good!

Απάντηση