προορισμός…γεύση!

Το καλοκαίρι δεν είναι μόνο για bbq στα μπαλκόνια και τις αυλές. Είναι η τέλεια εποχή για να απολαύσουμε οτιδήποτε δροσερό ή και παγωμένο. Από παγωτό μέχρι semifreddo και γιαούρτι. Ο συνδυασμός απαλής κρέμας με φρούτα και άλλα μοναδικά υλικά, είναι η καλύτερη απόλαυση που θα μας βοηθήσει να δροσιστούμε.
Με τόσα πολλά παγωμένα επιδόρπια για να διαλέξουμε, καλό θα ήταν να μπορούμε να τα ξεχωρίσουμε για να αποφασίσουμε ποιο ταιριάζει καλύτερα στο χωνάκι μας!
Σίγουρα όλα είναι απολαυστικά, αλλά τα παγωμένα επιδόρπια διαφέρουν ως προς τα συστατικά και την υφή τους.

Παγωτό
Το παγωτό παράγεται συνήθως από γάλα, κρέμα γάλακτος, ζάχαρη και αρώματα. Είναι ένα επιδόρπιο με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά (10-15%). Η κρεμώδης υφή του, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την περιεκτικότητα σε λιπαρά και την ενσωμάτωση του αέρα. Όσο πιο πυκνό είναι, περιέχει αρκετά λιπαρά και λιγότερο αέρα.

Παγωτό χαλβάς με αλατισμένα φυστίκια
Παγωτάρα τρομερή!!!! Με ταχίνι, χαλβά και αλατισμένα φυστίκια. Αν θέλετε, μπορείτε να φτιάξετε και μια σαλτσούλα σοκολάτας για να το απογειώσετε!

Παγωτό βερίκοκο με βανίλια
Η κρέμα γάλακτος αλλά και το τυρί κρέμα σου δίνει την αίσθηση ενός πλούσιου παγωτού παρφέ. Η ποσότητα είναι αρκετή και μπορείτε να μοιράσετε τις ποσότητες, καραμελώνοντας 2 διαφορετικά φρούτα ώστε να έχετε δύο γεύσεις.

Παγωτό μηχανής
Το παγωτό μηχανής έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά (3-6%) και περισσότερο αέρα, ενώ «περνά» από μια γρήγορη διαδικασία ανάδευσης σε υψηλότερη θερμοκρασία ψύξης σε σχέση με το κλασσικό παγωτό. Είναι το πιο αγαπημένο παγωτό που απολαμβάνουμε όλοι στις βόλτες μας στα νησιά.

Gelato Ιταλικό
Το gelato προέρχεται από την Ιταλία και παρασκευάζεται με περισσότερο γάλα και λιγότερη κρέμα γάλακτος. Αυτό σημαίνει ότι η περιεκτικότητά του σε λιπαρά είναι χαμηλότερη. Το μυστικό για την απαλή υφή του, είναι η υψηλή θερμοκρασία κατάψυξης, τα λιπαρά του που κυμαίνονται από 4 έως 8% και λιγότερος αέρας που ενσωματώνεται με αργό ρυθμό.

Semifreddo
Στην κυριολεξία σημαίνει «μισοκατεψυγμένο». Το semifreddo είναι ένα επιδόρπιο που σου δίνει την αίσθηση του παγωτού αλλά χωρίς την έντονη «παγάδα». Αντί να χτυπηθεί το μείγμα κατά την διάρκεια της ψύξης του, το semifreddo αναδιπλώνεται με σαντιγί και κατόπιν παγώνει. Το semifreddo είναι από τα επιδόρπια που φτιάχνεται πολύ εύκολα στο σπίτι χωρίς μεγάλο ρίσκο αποτυχίας.

Semifreddo με φράουλες, αβοκάντο και βασιλικό
Δροσερό, γρήγορο και ελαφρύ semifreddo με ανοιξιάτικες φράουλες και βουτυράτο αβοκάντο. Ο βασιλικός δίνει απίστευτο άρωμα!

Χαλβάς σεμιφρέντο με φράουλες
Ένας ελαφρύς διαφορετικός χαλβάς, δροσερός και φρουτένιος! Ιδανική πρόταση για επιδόρπιο μετά από ένα πλούσιο γεύμα ή δείπνο.

Sorbet ή γρανίτα
Το sorbet είναι ένα παγωμένο επιδόρπιο που δεν περιέχει καθόλου γαλακτοκομικά. Τα κύρια συστατικά του είναι η ζάχαρη, το νερό και ο πουρές φρούτων. Μη σας ξεγελά ότι δεν περιέχει λιπαρά, καθώς η περιεκτικότητά του σε ζάχαρη είναι αρκετά υψηλή.  

Γρανίτα καρπούζι
Το δροσερό καρπούζι, γίνεται δροσερότερο αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή. Θα ξετρελάνει τα πιτσιρίκια αν τη σερβίρετε σε χωνάκι ή τη διακοσμήσετε με μικρές μπάλες φρέσκου καρπουζιού.

Σορμπέ σοκολάτας
Οι εραστές… της σοκολάτας, θα βρουν σ’ αυτή τη συνταγή την αγαπημένη τους γεύση γεμάτη δροσιά και χωρίς τα λιπαρά των παγωτών. Ένα σορμπέ, ιδανικό για επιδόρπιο, αλλά και για ένα ευχάριστο διάλειμμα!

Παρφέ (Parfait)
Στα γαλλικά, σημαίνει «τέλειο» και μπορώ να πω ότι είναι… Το παρφέ έχει αρκετά υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, αφού παρασκευάζεται από κρέμα γάλακτος, αυγά, σαντιγί και αρωματικά. Φυσικά, περιέχει ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα ή μπορεί να μην περιέχει και τίποτα επιπλέον. Αφού και μόνο η βελούδινη υφή του είναι αρκετή για να μας τρελάνει.

Παρφέ μαντολάτο
Το μαντολάτο πρέπει να είναι τραγανό και σκληρό. Για να μείνει έτσι και να μην λιώσει από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος, το διατηρώ πάντα στο ψυγείο. Ετσι, μπορώ εύκολα να το σπάσω σε μικρά κομμάτια χτυπώντας το σε μια σκληρή επιφάνεια (π.χ. στον πάγκο της κουζίνας) ή να το κόψω με ένα μαχαιράκι. Για πιο γρήγορο αποτέλεσμα, πριν το σπάσω, το βάζω για 30 λεπτά στην κατάψυξη.

Παρφέ με μέλι και αρωματικό τσάι
Δοκιμάστε να ετοιμάσετε αυτό το παρφέ με όποιο τσάι σας αρέσει, με όποιο άρωμα θέλετε, αν και η γνώμη μου είναι ότι ταιριάζουν τα ζεστά αρώματα μπαχαρικών. Η επιλογή είναι δική σας!

Frozen Yogurt (Παγωμένο γιαούρτι)
Το τέλειο επιδόρπιο για όσους προσέχουν την διατροφή τους. Το παγωμένο γιαούρτι περιέχει κυρίως γιαούρτι και γάλα. Η περιεκτικότητά του σε λιπαρά δεν είναι υψηλή αν και σε μερικές γεύσεις είναι λίγο «τσιμπημένη». Το ελληνικό γιαούρτι είναι παγκοσμίως, η ιδανικότερη επιλογή για το frozen yogurt, αφού τα χαμηλά επίπεδα υγρασίας που έχει εφόσον είναι στραγγιστό, δίνουν ένα παχύρρευστο και κρεμώδες αποτέλεσμα.

Frozen yogurt εξωτικό, με καρύδα και ανανά
Υπολογίστε μερικές ώρες πριν για την ετοιμασία αυτού του γλυκού, κάνοντας κάτι απλό: βάλτε τον ψιλοκομμένο ανανά στην κατάψυξη, σε νάιλον σακουλάκια, για να παγώσει καλά και να κοκαλώσει. Το ίδιο και το γιαούρτι, που πρέπει να είναι παγωμένο από την κατάψυξη, όχι απλώς από το ψυγείο.

author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. ❤️ ❤️ ❤️

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: