Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

BANANA BREAD ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

BANANA BREAD ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

BANANA BREAD ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

: 8-10
: 10 min
: 50 min

Διάσημο το banana bread που έχει αγαπηθεί πολύ και στην Ελλάδα. Εγώ προσθέτω και λίγη σοκολάτα γιατί νομίζω ότι ταιριάζει απόλυτα με την μπανάνα.

Υλικά
  • 3 μεγάλες μπανάνες, λιωμένες + 1 κομμένη κατά μήκος στη μέση
  • 115 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 2 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 125 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • ¾ κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2/3 φλιτζ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Boυτυρώνω καλά μια μακρόστενη φόρμα 12×22 εκ.
  • Βήμα 2 Σε ένα μπολ ανακατεύω τις λιωμένες μπανάνες και το λιωμένο βούτυρο. Προσθέτω τις ζάχαρες και ανακατεύω καλά. Προσθέτω τα αυγά και το γιαούρτι και χτυπάω για λίγο με το σύρμα.
  • Βήμα 3 Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι και ρίχνω τα στεγνά υλικά στο μπολ με τα υγρά. Ανακατεύω και προσθέτω τα κομματάκια σοκολάτα.
  • Βήμα 4 Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα. Κόβω 1 μπανάνα κατά μήκος στη μέση και την μισοβυθίζω στο κέικ.
  • Βήμα 5 Ψήνω στο φούρνο για 50 λεπτά.

Related Posts

ΤΟ TOP 10 ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΓΛΥΚΩΝ!

ΤΟ TOP 10 ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΓΛΥΚΩΝ!

Με ξέρετε τώρα για την αδυναμία μου στη Γαλλία αλλά και για τα γλυκά της! Είναι μια χώρα γνωστή για την υψηλή γαστρονομία της. Κάθε περιοχή είναι γεμάτη με παλιές και νόστιμες συνταγές που δίνονται από γενιά σε γενιά. Από το ορεκτικό έως και το […]

ΠΩΣ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ;

ΠΩΣ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ;

Για να μαγειρέψετε τα λαχανικά σας, ξεκινήστε και βράστε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ρίξτε χοντρό αλάτι. Εν τω μεταξύ, καθαρίστε και ξεφλουδίστε τα λαχανικά σας πριν τα πλύνετε. Κόψτε τα σε όσο γίνεται, ισομεγέθη κομμάτια. Μόλις πάρει βράσει το νερό, ρίξτε τα λαχανικά. Μην […]



Subscribe