προορισμός…γεύση!

Prep Time 30 λεπ Cook Time 50 λεπ Total Time 1 ώρα 20 λεπτά. Servings: 6

Υλικά

για το σιρόπι

για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω μια κλασσική φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση.

  2. Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, το ξύσμα λεμονιού και τη ζάχαρη και χτυπάω για 5 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες μείγμα. Προσθέτω ένα ένα τα αυγά και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα, να φουσκώσει και να ασπρίσει.

  3. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω τη μισή ποσότητα γιαούρτι, τη μισή ποσότητα του χυμού, το άλειμμα μανταρινιού και τη μισή ποσότητα των αλεύρων. Ανακατεύω με μια μαρίζ και μόλις ενωθούν στο μείγμα προσθέτω και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύω καλά και αδειάζω το μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα.

  4. Ψήνω το κέικ για 50 λεπτά. Δοκιμάζω με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί και αν δω ότι κολλάει συνεχίζω το ψήσιμο για 5 λεπτά ακόμα.
    Βγάζω το κέικ από το φούρνο και το αφήνω για 10 λεπτά πριν το ξεφορμάρω.

Για το σιρόπι

  1. Σε μια κατσαρόλα, βάζω όλα τα υλικά και βράζω για 3 λεπτά (από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός) σε δυνατή φωτιά. Χαμηλώνω τη θερμοκρασία στο μισό και συνεχίζω το βράσιμο για 5 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά.
    Με ένα κουτάλι ρίχνω το καυτό σιρόπι στο ζεστό κέικ.

Σερβίρισμα

  1. Βάζω το άλειμμα μανταρινιού, την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια στο μούλτι και τα χτυπάω μέχρι να γίνουν μια παχύρρευστη σάλτσα. Απλώνω τη σάλτσα στο κέικ και σερβίρω αμέσως.

Keywords: σιροπιαστό κέικ μανταρίνι με γιαούρτι

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Excellent!

Απάντηση