Τρουφάκια σοκολάτας με σαμιώτικο κρασί
Υλικά
Εκτέλεση
-
Βάζω το κέικ κομμένο σε κομμάτια σε ένα μπολ και ραντίζω με το γλυκό κρασί. Φορώντας γάντια, «ζυμώνω» το κέικ μέχρι να ενυδατωθεί από το κρασί και να γίνει σαν λάσπη. Αν το κέικ είναι πολύ ξερό, ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο κρασί.
-
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος. Μόλις κάψει, αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω την κουβερτούρα και το βούτυρο. Ανακατεύω καλά για να λιώσουν και να ενωθούν τα υλικά.
-
Αδειάζω το μείγμα στο μπολ με το κέικ και ανακατεύω καλά με τα χέρια μου. Σκεπάζω το μπολ και το βάζω στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να σφίξει.
-
Βάζω αρκετό κακάο, κοσκινισμένο σε ένα πιάτο. Βγάζω το μείγμα από το ψυγείο και πλάθω σε μικρά μπαλάκια. Τα «πανάρω» με το κακάο και τα τοποθετώ σε πιατέλα ή σε μικρές χάρτινες θηκούλες.
User Reviews
Terrific