προορισμός…γεύση!

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με κυδώνια
0 Add to Favorites
4 από 1 αξιολόγηση

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με κυδώνια

Δυσκολία: Για αρχάριους Prep Time 5 λεπ Cook Time 45 λεπ Total Time 50 λεπτά. Servings: 6 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζω το νερό, τη ζάχαρη, το λοβό βανίλιας, το ξυλάκι κανέλας, τα φετάκια λεμονιού και τα κομμάτια κυδωνιών. Τα βράζω σε μέτρια φωτιά, για περίπου 15 λεπτά, μέχρι τα κυδώνια να μαλακώσουν. Προσθέτω τα αμύγδαλα, χαμηλώνω τη φωτιά και συνεχίζω το βράσιμο σε πολύ χαμηλή φωτιά.

  2. Στο μεταξύ, σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνω το σπορέλαιο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, προσθέτω το σιμιγδάλι και το καβουρδίζω για μερικά λεπτά, μέχρι να πάρει ανοιχτό καστανό χρώμα και να σκορπίσει το άρωμά του. Τότε, προσθέτω το καυτό σιρόπι (πολύ προσεκτικά γιατί πιτσιλίζει) και ανακατεύω ασταμάτητα με ξύλινη κουτάλα, μέχρι το μείγμα να πήξει και να ξεκολλά από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

  3. Αποσύρω από τη φωτιά και αδειάζω το ζεστό χαλβά σε φόρμα μπομπέ, (ειδική για χαλβά ή ζελέ ή σαρλότ) ή τον μοιράζω σε 6 - 8 ατομικά φορμάκια. Σερβίρω το χαλβά όταν κρυώσει, πασπαλισμένο με κανέλα σε σκόνη.

Keywords: χαλβας σιμιγδαλενιος κυδωνια

1 Comment

  1. ❤️ ❤️ ❤️

Απάντηση