προορισμός…γεύση!

Ossobuco με πικάντικη σάλτσα

0 Add to Favorites
Prep Time 20 mins Cook Time 1 hr Total Time 1 hr 20 mins Cooking Temp: 180  °C Servings: 4

Υλικά

Για τις πατάτες

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζω λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά. Πανάρω τα κομμάτια του κρέατος σε λίγο αλεύρι και τα βάζω σε μονή στρώση στο τηγάνι. Τα αφήνω να ροδίσουν και να κάνουν κρούστας και από τις δύο πλευρές.

  1. Πασπαλίζω με την πάπρικα, το μπούκοβο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι. Βάζω τα αποξηραμένα μανιτάρια σε ένα μπολάκι και προσθέτω το κρασί. Τα αφήνω στην άκρη να ενυδατωθούν και τα προσθέτω στο τηγάνι (μαζί με το κρασί).

  1. Μεταφέρω το κρέας με μια τσιμπίδα, σε μια γάστρα (ή σε μια πλασοτέ κατσαρόλα που μπορεί να μπει στο φούρνο) και ρίχνω στο τηγάνι τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο. Αλατίζω και σοτάρω για 3-4 λεπτά. Προσθέτω τον πελτέ, το σκόρδο και τις πιπερίτσες τσίλι. Ρίχνω τον ζωμό και το πετιμέζι και αφήνω να πάρει βράση.

  1. Μεταφέρω το μείγμα στη γάστρα, προσθέτω τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και σκεπάζω με το καπάκι (ή με αλουμινόχαρτο).
    Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C αέρα και αντιστάσεις, για 1 ώρα.

Για τις πατάτες

  1. Πλένω καλά τις πατάτες, τις βάζω σε μια κατσαρόλα και τις βράζω για 20 λεπτά από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός. Τις στραγγίζω και τις κόβω σε χοντρές φέτες.

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Σε ένα πλατύ πιάτο ή ταψάκι ανακατεύω τα Μπαχαρικά. «Πανάρω» τις πατάτες στα μπαχαρικά και τις στρώνω σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο, βάζω από ένα μικρό κομματάκι βούτυρο σε κάθε πατάτα. Ψήνω στο φούρνο για 7-8 λεπτά.
    Σερβίρω το οσομπούκο με τις ψημένες πατατούλες.

Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *