προορισμός…γεύση!

Ασυνήθιστη αλλά απίθανα νόστιμη αυτή η ομελέτα. Ο αρνίσιος κιμάς δίνει τη χαρακτηριστική νοστιμιά του και τον προτείνω, αλλά αν δεν σας αρέσει μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μοσχαρίσιο.

Ομελέτα με κιμά και ντομάτα

Ομελέτα με κιμά και ντομάτα

4 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 10 λεπ Cook Time 30 λεπ Total Time 40 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε πολύ δυνατή φωτιά και, όταν κάψει καλά, ρίχνω τον κιμά και αρχίζω να να τον ανακατεύω αμέσως με μια ξύλινη κουτάλα, σχεδόν ασταμάτητα, μέχρι να αλλάξει καλά χρώμα και να γίνει σπυρωτός. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 7 - 8 λεπτά. Προσθέτω το κρεμμύδι και σοτάρω για άλλα 2 - 3 λεπτά, ανακατεύοντας. Ρίχνω τον χυμό ντομάτας, τον πελτέ και το διαλυμένο σαφράν (με το νεράκι του) και ανακατεύω καλά. Χαμηλώνω τη φωτιά στο μέτριο.

  2. Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με αλάτι και πιπέρι και αδειάζω το μείγμα στην κατσαρόλα με τον κιμά. Κλείνω την κατσαρόλα με το καπάκι της, χαμηλώνω τη φωτιά στο ελάχιστο και μαγειρεύω για 10 λεπτά περίπου, ανακινώντας τακτικά την κατσαρόλα, μέχρι τα αυγά να ψηθούν και να σταθεροποιηθούν.

  3. Σερβίρω το φαγητό ζεστό και σκορπίζω σε κάθε μερίδα ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Note

Αν σας έχει περισσέψει μαγειρεμένος κιμάς από χθεσινή συνταγή, προσπεράστε τα υλικά και το στάδιο με το μαγείρεμα του κιμά, και χρησιμοποιήσετε μόνο το σαφράν για να τον αρωματίσετε και τα αυγά για να τον μεταμορφώσετε σε νέο πιάτο.

Keywords: ομελέτα με κιμά,ντομάτα

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. manyrone

    Yummy

  1. manyrone

    Yummy