Ασυνήθιστη αλλά απίθανα νόστιμη αυτή η ομελέτα. Ο αρνίσιος κιμάς δίνει τη χαρακτηριστική νοστιμιά του και τον προτείνω, αλλά αν δεν σας αρέσει μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μοσχαρίσιο.
Ομελέτα με κιμά και ντομάτα
Υλικά
Εκτέλεση
-
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε πολύ δυνατή φωτιά και, όταν κάψει καλά, ρίχνω τον κιμά και αρχίζω να να τον ανακατεύω αμέσως με μια ξύλινη κουτάλα, σχεδόν ασταμάτητα, μέχρι να αλλάξει καλά χρώμα και να γίνει σπυρωτός. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 7 - 8 λεπτά. Προσθέτω το κρεμμύδι και σοτάρω για άλλα 2 - 3 λεπτά, ανακατεύοντας. Ρίχνω τον χυμό ντομάτας, τον πελτέ και το διαλυμένο σαφράν (με το νεράκι του) και ανακατεύω καλά. Χαμηλώνω τη φωτιά στο μέτριο.
-
Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με αλάτι και πιπέρι και αδειάζω το μείγμα στην κατσαρόλα με τον κιμά. Κλείνω την κατσαρόλα με το καπάκι της, χαμηλώνω τη φωτιά στο ελάχιστο και μαγειρεύω για 10 λεπτά περίπου, ανακινώντας τακτικά την κατσαρόλα, μέχρι τα αυγά να ψηθούν και να σταθεροποιηθούν.
-
Σερβίρω το φαγητό ζεστό και σκορπίζω σε κάθε μερίδα ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Note
Αν σας έχει περισσέψει μαγειρεμένος κιμάς από χθεσινή συνταγή, προσπεράστε τα υλικά και το στάδιο με το μαγείρεμα του κιμά, και χρησιμοποιήσετε μόνο το σαφράν για να τον αρωματίσετε και τα αυγά για να τον μεταμορφώσετε σε νέο πιάτο.
User Reviews
Yummy