destination taste!

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΙΜΑ

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΙΜΑ

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΙΜΑ

: 4-6
: 15 min
: 1 hr

Για να προστατέψετε τα χερούλια της κατσαρόλας όταν την βάλετε στο φούρνο (αν δεν είναι μεταλλικά), τα τυλίγετε με αλουμινόχαρτο. Προσέχετε πάντως όταν τη βγάλετε από το φούρνο: πιάστε την με γάντια φούρνου για να μην κάψετε τα χέρια σας.

Υλικά
  • 200 γρ. σπαγγέτι Νο 6
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς, από σπάλα ή ελιά
  • 3 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 μικρά κολοκυθάκια, τριμμένα και στυμμένα με το χέρι
  • 6 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω να βράσει άφθονο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα, και όταν το νερό κοχλάσει, ρίχνω τα ζυμαρικά και τα βράζω αλ ντέντε, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα βγάζω με πιρούνα, (αφήνω κατά μέρος την κατσαρόλα με το νερό), τα ρίχνω σε ένα σουρωτήρι και τα ξεβγάζω σε τρεχούμενο νερό. Τα αφήνω να στραγγίξουν.
  • Βήμα 2 Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα (ή σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι) ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω τον κιμά, ανεβάζω τη φωτιά και σοτάρω για 7 – 8 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι ο κιμάς να καβουρδιστεί, δηλαδή να αλλάξει καλά χρώμα και να γίνει σπυρωτός. Προσθέτω τα τριμμένα κολοκυθάκια, ανακατεύω για 2 λεπτά και ρίχνω 2½ φλιτζάνια από το νερό της κατσαρόλας όπου έβρασα τα ζυμαρικά.
  • Βήμα 3 Μόλις το υγρό πάρει βράση χαμηλώνω τη φωτιά και σιγομαγειρεύω για 15 – 20 λεπτά, μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά. Προσθέτω και τα στραγγισμένα ζυμαρικά, το μαϊντανό, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 4 Χτυπάω τα αυγά σε ένα μπολ και τα αδειάζω στην κατσαρόλα. Ανακατεύω μια φορά και αφήνω το φαγητό να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά, μέχρι τα αυγά να σχηματίσουν μια λεπτή στρώση ομελέτας κάτω από το φαγητό, στον πυθμένα αυτής της χονδρής και αφράτης ομελέτας.
  • Βήμα 5 Προθερμαίνω το γκριλ σε δυνατή φωτιά και βάζω την κατσαρόλα σε ένα από τα ψηλά ράφια του φούρνου. Ψήνω στο γκριλ για 4 – 5 λεπτά, μέχρι τα αυγά στην επιφάνεια να στερεοποιηθούν και εκεί και να σχηματίσουν μια λεπτή κρούστα ομελέτας.
  • Βήμα 6 Βγάζω την κατσαρόλα από το φούρνο, κόβω την ομελέτα σε κομμάτια και σερβίρω. Συνοδεύω με πράσινη σαλάτα.


Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια