προορισμός…γεύση!

Ασυνήθιστη αλλά απίθανα νόστιμη αυτή η ομελέτα. Ο αρνίσιος κιμάς δίνει τη χαρακτηριστική νοστιμιά του και τον προτείνω, αλλά αν δεν σας αρέσει μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μοσχαρίσιο.

pinit
0 Add to Favorites
Prep Time 10 min Cook Time 30 min Total Time 40 mins Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On

  1. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε πολύ δυνατή φωτιά και, όταν κάψει καλά, ρίχνω τον κιμά και αρχίζω να να τον ανακατεύω αμέσως με μια ξύλινη κουτάλα, σχεδόν ασταμάτητα, μέχρι να αλλάξει καλά χρώμα και να γίνει σπυρωτός. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 7 - 8 λεπτά. Προσθέτω το κρεμμύδι και σοτάρω για άλλα 2 - 3 λεπτά, ανακατεύοντας. Ρίχνω τον χυμό ντομάτας, τον πελτέ και το διαλυμένο σαφράν (με το νεράκι του) και ανακατεύω καλά. Χαμηλώνω τη φωτιά στο μέτριο.

  2. Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με αλάτι και πιπέρι και αδειάζω το μείγμα στην κατσαρόλα με τον κιμά. Κλείνω την κατσαρόλα με το καπάκι της, χαμηλώνω τη φωτιά στο ελάχιστο και μαγειρεύω για 10 λεπτά περίπου, ανακινώντας τακτικά την κατσαρόλα, μέχρι τα αυγά να ψηθούν και να σταθεροποιηθούν.

  3. Σερβίρω το φαγητό ζεστό και σκορπίζω σε κάθε μερίδα ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Note

Αν σας έχει περισσέψει μαγειρεμένος κιμάς από χθεσινή συνταγή, προσπεράστε τα υλικά και το στάδιο με το μαγείρεμα του κιμά, και χρησιμοποιήσετε μόνο το σαφράν για να τον αρωματίσετε και τα αυγά για να τον μεταμορφώσετε σε νέο πιάτο.

Keywords: ομελέτα με κιμά,ντομάτα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση