προορισμός…γεύση!

Prep Time 15 mins Cook Time 90 mins Total Time 1 hr 45 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 6

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τους χυμούς, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το κρασί, το πετιμέζι, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Βάζω το κοκορέτσι μέσα στο μπολ και το γυρίζω 3-4 φορές να βραχεί καλά. Το μεταφέρω σε ένα ταψί και ρίχνω στο μπολ τις πατατούλες. Ανακατεύω καλά και αδειάζω τις πατάτες στο ταψί (μαζί με τα ζουμάκια).

  2. Ραντίζω όλα τα υλικά με το ελαιόλαδο και προσθέτω το ζωμό (όχι επάνω στο κοκορέτσι). Ανακινώ λίγο το ταψί, το σκεπάζω με μια λαδόκολλα και κατόπιν με αλουμινόχαρτο. Κάνω 1 μικρή τρύπα στο κέντρο του αλουμινόχαρτου και ψήνω στο φούρνο για 1 ώρα.

  3. Αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και το αντικολλητικό χαρτί και επαναφέρω στο φούρνο για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει το κοκορέτσι και οι πατατούλες.

  4. Σερβίρω το κοκορέτσι σε φέτες και πασπαλίζω με φρέσκα μυρωδικά (ρίγανη, δεντρολίβανο, θυμάρι).

Keywords: κοκορέτσι, πατάτες, παραδοσιακό, πασχαλινό, μεζές,
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *