προορισμός…γεύση!

Prep Time 40 λεπ Cook Time 50 λεπ Total Time 1 ώρα 30 λεπτά. Servings: 8

Υλικά

Για τα ρολά

Για τη γέμιση

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Γέμιση

  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρω τον κιμά για 6 - 7 λεπτά, μέχρι να αλλάξει τελείως χρώμα, να στεγνώσει και να γίνει σπυρωτός. Προσθέτω τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα πράσα και τα καρότα, ρίχνω και 1 κουτ. σούπας νερό και συνεχίζω το μαγείρεμα για 2 - 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να σωθούν τα υγρά. Μόλις το μείγμα στεγνώσει και μείνει μόνο με ελάχιστο λάδι, αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτω το δυόσμο, το κεφαλοτύρι, τη φέτα, τα αυγά, λίγο μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω πολύ καλά.

Ρολά

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Λαδώνω ελαφρώς ένα μεγάλο ταψί. Χωρίζω τα μείγμα του κιμά σε 4 ίσα μέρη.

  2. Επάνω σε μια καθαρή και επίπεδη επιφάνεια απλώνω 3 φύλλα κρούστας, το ένα ακριβώς πάνω στο άλλο και το καθένα ελαφρώς λαδωμένο και πασπαλισμένο με 1 κουτ. σούπας σουσάμι. Απλώνω το 1 μέρος του κιμά κατά μήκος της στενής πλευράς του τριπλού φύλλου και τυλίγω σε ρολό, γυρίζοντας τα πλαϊνά άκρα των φύλλων προς τα μέσα καθώς τυλίγω, για να σφραγίσω τη γέμιση. Βάζω το ρολό στο λαδωμένο ταψί, στην άκρη, ώστε να χωρέσουν και τα υπόλοιπα ρολά.

  3. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με άλλα 3 φύλλα (λαδωμένα και πασπαλισμένα με σουσάμι) και το δεύτερο μέρος κιμά και βάζω το δεύτερο ρολό μέσα στο ταψί, δίπλα στο πρώτο. Κάνω το ίδιο με άλλα 3 φύλλα και το τρίτο μέρος κιμά και το βάζω με τα άλλα ρολά, μέσα στο ταψί.

  4. Για το τελευταίο ρολό, ανάλογα με το πόσα φύλλα περιείχε η συσκευασία, θα χρησιμοποιήσω όσα φύλλα έχουν μείνει. Θα έχουν περισσέψει 3 ή 2 φύλλα. Ακόμη και με 2 φύλλα όμως μπορώ να φτιάξω ρολό, αρκεί να το τυλίξω με πιο προσεκτικές κινήσεις, για να μην κοπούν. Αν όμως η συσκευασία περιείχε 10 φύλλα θα έχει περισσέψει μόνο 1 και το τύλιγμα θα είναι δύσκολο. Επομένως, είτε θα συμπληρώσω με 1 φύλλο από δεύτερη συσκευασία, είτε θα ψήσω το ρολό σκέτο, χωρίς φύλλο, σκεπασμένο με ένα κομμάτι λαδόκολλας για να μην καεί.

  5. Βάζω και τα 4 ρολά στο ταψί, τα αλείφω με το χτυπημένο και αραιωμένο αυγό, τα πασπαλίζω με το υπόλοιπο σουσάμι και βάζω το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Ψήνω τα κιμαδορολά για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ψηθεί καλά ο κιμάς και τα φύλλα να ροδίσουν. Τα σερβίρω ζεστά, κομμένα σε φέτες, και συνοδεύω με πράσινη σαλάτα.

Keywords: κιμαδορολά σε φύλλο

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. sophiemcbeath4

    Exceptional!

  1. sophiemcbeath4

    Exceptional!