Κεμπάπ παραδοσιακά στο γκριλ
Υλικά
Εκτέλεση
-
Σε ένα βαθύ σκεύος αναμειγνύω τα δύο είδη κιμά και προσθέτω το κρεμμύδι, το αυγό, το ελαιόλαδο, το κύμινο και το φρέσκο δυόσμο. Αλατοπιπερώνω. Ζυμώνω το μίγμα καλά μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα. Σκεπάζω το μπολ με πλαστική μεμβράνη και βάζω το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
-
Βγάζω το μίγμα από το ψυγείο. Χρησιμοποιώντας πλατιές μεταλλικές σούβλες ή ξύλινα καλαμάκια παίρνω λίγο μίγμα και το πλάθω με το χέρι μου γύρω από αυτές δημιουργώντας το γνωστό σχήμα των κεμπάπ.Λαδώνω τη σχάρα του γκριλ και τοποθετώ πάνω τα κεμπάπ. Τα ψήνω στο γκριλ του φούρνου για 6-8 λεπτά από κάθε μεριά.
-
Σερβίρω τα κεμπάπ με ψητές πίτες για σουβλάκι και σαλάτα πράσινη με ντομάτες. Συνοδεύω με γιαούρτι που έχω πασπαλίσει με πάπρικα.
User Reviews
Tastes great!