destination taste!

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

: 4 - 6
: 45 min
: 1 hr

Λιγάκι παραμελημένα τα κανελόνια, αλλά γιατί; Υπάρχει καλύτερο ζυμαρικό για γέμισμα και μάλιστα με πυκνές σάλτσες κιμά και ντομάτας;

Υλικά
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς από ελιά ή κιλότο
  • 1/3 κουτ. γλυκού μπαχάρι, σε σκόνη
  • 3 φλιτζ. τσαγιού σάλτσα ντομάτα
  • 4 φλιτζ. τσαγιού ζεστό ζωμό κρέατος
  • 200 γρ. φέτα της αρεσκείας σας, τριμμένη
  • 400 γρ. κανελόνια (1 κουτί)
  • 150 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη ή κομματιασμένη με το πιρούνι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα κρεμμύδια για 1 – 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Προσθέτω τον κιμά και το μπαχάρι και σοτάρω για 5 – 6 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι ο κιμάς να γίνει σπυρωτός και να αλλάξει χρώμα. Προσθέτω 2 φλιτζάνια από τη σάλτσα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω. Ρίχνω το μισό ζωμό και ανακατεύω.
  • Βήμα 2 Μόλις πάρει μια βράση το μείγμα χαμηλώνω ελαφρώς τη φωτιά και μαγειρεύω για 15 – 20 λεπτά, με ξεσκέπαστη κατσαρόλα, μέχρι να σωθούν τα περισσότερα υγρά. Αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτω τη φέτα και ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 4 Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά το τρίτο φλιτζάνι σάλτσα και τον υπόλοιπο ζωμό. Αδειάζω τη μισή ποσότητα σε ένα μέτριο ορθογώνιο ταψί.
  • Βήμα 5 Γεμίζω τα κανελόνια με το μείγμα του κιμά και τα βάζω στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο. Τα πασπαλίζω με την τριμμένη μοτσαρέλα και τα περιχύνω με το υπόλοιπο μείγμα σάλτσας-ζωμού. Ψήνω το φαγητό για περίπου 1 ώρα, μέχρι τα κανελόνια να μαλακώσουν καλά.


Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια