Τρουφάκια λευκά με μπισκότα gingerbread και τυρί κρέμα
Υλικά
Εκτέλεση
-
Σπάω τα μπισκότα σε κομμάτια και τα ρίχνω στο μούλτι. Τα θρυμματίζω σε χοντρά ψίχουλα (όχι σκόνη). Αδειάζω τα τριμμένα μπισκότα σε ένα μπολ και προσθέτω το λιωμένο βούτυρο, το τυρί κρέμα, τη βανίλια, τα αμύγδαλα και τα φυστίκια. Φορώντας γάντια, ζυμώνω όλα τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί μια κολλώδης πάστα. Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα.
-
Σε ένα κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει, βάζω ένα μεταλλικό μπολ, φροντίζοντας να μην ακουμπά στο νερό. Πρέπει να ζεσταίνετε μόνο με τον ατμό. Ρίχνω την λευκή σοκολάτα και την αφήνω να λιώσει.
-
Βγάζω το μείγμα από το ψυγείο και πλάθω σε μικρά μπαλάκια. Τα βουτάω στην λιωμένη σοκολάτα και τα αφήνω σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί να σφίξουν. Διατηρώ τη ζεστή σοκολάτα μέχρι να σφίξουν τα τρουφάκια και με ένα πηρούνι κάνω σχέδια.
Τα μεταφέρω στο ψυγείο και τα αφήνω για 1 ώρα να σφίξουν καλά.