προορισμός…γεύση!

Μελομακάρονα σιμιγδαλένια με σοκολάτα

Μελομακάρονα σιμιγδαλένια με σοκολάτα

0 Add to Favorites
Prep Time 40 λεπ Cook Time 20 λεπ Total Time 1 ώρα Servings: 60

Υλικά

Για το σιρόπι

Για την επικάλυψη

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για το σιρόπι

  1. Βάζω το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα και τις φέτες πορτοκαλιού σε ένα κατσαρολάκι και βράζω για 3 λεπτά από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω το μέλι και ανακατεύω να διαλυθεί. Αφήνω το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.

Για τα μελομακάρονα

  1. Βάζω σε μια λεκάνη το μπράντι και τη ζάχαρη και φορώντας γάντια ανακατεύω μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτω το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο και τα μπαχαρικά και ανακατεύω να ενωθούν. Βάζω το χυμό πορτοκάλι σε ένα ποτήρι, προσθέτω τη σόδα, ανακατεύω να διαλυθεί και να φουσκώσει και αδειάζω το μείγμα στη λεκάνη.

  2. Προσθέτω το σιμιγδάλι πασπαλιστά και ανακατεύω με τα χέρια μέχρι να απορροφήσει τα υγρά. Δεν ζυμώνω… απλά ανακατεύω. Αφήνω τη ζύμη για 15 λεπτά να ξεκουραστεί.

  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C αερόθερμο. Πλάθω τα μελομακάρονα περίπου 25-30 γρ. το καθένα και τα τοποθετώ σε λαμαρίνα. Ψήνω στο φούρνο για 20 λεπτά.

  4. Καθώς τα βγάζω καυτά από το φούρνο, τα ρίχνω σε μικρές δόσεις στο κρύο σιρόπι, τα αφήνω για 10 δευτερόλεπτα (όχι περισσότερο) και τα μεταφέρω με τρυπητή κουτάλα σε σχάρα να στραγγίξουν και να κρυώσουν.

Για την επικάλυψη

  1. Βάζω τη σοκολάτα σε ένα μπολ, το τοποθετώ σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει και την αφήνω να λιώσει. Προσθέτω το σπορέλαιο και ανακατεύω καλά.

  2. Παίρνω ένα μελομακάρονο, το βουτάω στην λιωμένη σοκολάτα και το μεταφέρω σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Αφήνω να κρυώσει η σοκολάτα και να στερεοποιηθεί.

  3. Για το σερβίρισμα, τοποθετώ τα μελομακάρονα σε μικρές, χάρτινες θηκούλες.

Keywords: Μελομακάρονα,σιμιγδαλένια,με,σοκολάτα
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *