προορισμός…γεύση!

Πορκέτα μαύρου χοίρου με γλάσο ξυδιού, κολοκάσι και γλυκοπατάτες

Πορκέτα μαύρου χοίρου με γλάσο ξυδιού, κολοκάσι και γλυκοπατάτες

0 Add to Favorites
Prep Time 20 λεπ Cook Time 3 ώρα Total Time 3 ώρες 20 λεπτά. Servings: 6

Υλικά

Για την πορκέτα

Για το γλάσο

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για το γλάσο

  1. Βάζω σε ένα κατσαρολάκι το μηλόξιδο, την κανέλα, τους γλυκάνισους και το τζίντζερ και βράζω σε δυνατή φωτιά για 10-12 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μειωθεί στο μισό. Προσθέτω το πετιμέζι, αλατίζω και βράζω για 5 λεπτά ακόμη μέχρι να δημιουργηθεί ένα ωραίο γλάσο.

Για την πορκέτα

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C ψήσιμο πάνω κάτω. Σε ένα μπολάκι ανακατεύω το κύμινο, το κόκκινο πιπέρι και αλάτι και πασπαλίζω με το μείγμα την πορκέτα. Τη μεταφέρω σε μια γάστρα και αλείφω με αρκετό από το γλάσο. Σκεπάζω με το καπάκι και ψήνω για 1 ώρα και 20 λεπτά.

  2. Ξεσκεπάζω την πορκέτα, και βάζω τις ρίζες και το κομμένο σκόρδο, αλείφω τις ρίζες με το βούτυρο και συνεχίζω το ψήσιμο για 30 λεπτά. Προσθέτω τα αχλάδια και τα αφήνω να ψηθούν για 10 λεπτά ακόμη.

  3. Βγάζω την πορκέτα από το φούρνο και την αφήνω να ξεκουραστεί για 20 λεπτά. Την σερβίρω σε πιατέλα και ραντίζω με το υπόλοιπο ξυδάτο γλάσο.

    Πορκέτα μαύρου χοίρου με γλάσο ξυδιού, κολοκάσι και γλυκοπατάτες
Keywords: κολοκάσι,και,γλυκοπατάτες
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *