destination taste!

ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΩΜΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ

ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΩΜΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ

ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΩΜΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ

: 4
: 10 min
: 15 min

Πιάτο express, γιατί απαιτεί μόνο λίγο χρόνο για το βράσιμο των ζυμαρικών. Οι ωμές ντομάτες και ο φρέσκος βασιλικός είναι ότι πιο καλοκαιρινό μπορώ να σας προτείνω. Αν χρησιμοποιήσετε γαρίδες κατεψυγμένες, θα πρέπει να φροντίσετε να τις έχετε ξεπαγώσει πριν τις χρησιμοποιήσετε.

Υλικά
  • 500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες (φρέσκιες ή κατεψυγμένες)
  • 400 γρ. βίδες (ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας)
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 ντομάτες, ώριμες, τριμμένες στον τρίφτη
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο, βιολογικό λεμόνι
  • φύλλα από ½ ματσάκι φρέσκο βασιλικό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Ελέγχω το χρόνο βρασμού που αναγράφουν στο πακέτο των ζυμαρικών (συνήθως είναι 12-15 λεπτά). Ρίχνω τις βίδες, ανακατεύω καλά και αφήνω να βράσουν στο μισό χρόνο απ’ ότι αναγράφει το πακέτο.
  • Βήμα 2 Προσθέτω τις γαρίδες μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύω και αφήνω να συνεχίσει ο βρασμός μέχρι να ολοκληρωθεί ο απαιτούμενος χρόνος βρασμού.
  • Βήμα 3 Σουρώνω τα ζυμαρικά με τις γαρίδες σε ένα σουρωτήρι.
  • Βήμα 4 Σε μια μεγάλη σαλατιέρα, τρίβω τις ντομάτες με τον τρίφτη. Προσθέτω το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Βήμα 5 Ρίχνω τα ζυμαρικά με τις γαρίδες μέσα στην σαλατιέρα όπως είναι καυτά και ανακατεύω καλά. Προσθέτω τα φύλλα βασιλικού και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΑΝΑΜΕΙΚΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΑΝΑΜΕΙΚΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Η ελαφριά εκδοχή του παστίτσιου που θα λατρέψουν όσοι ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή. Εγώ σας το προτείνω με κοφτό μακαρονάκι αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και οποιοδήποτε άλλο χοντρό ζυμαρικό (ριγκατόνι, πένες, κοχύλια, φαρφάλες). Τα λαχανικά μπορούν να διαφοροποιηθούν ανάλογα με την εποχή.

ΝΙΟΚΙ ΠΑΤΑΤΑΣ

ΝΙΟΚΙ ΠΑΤΑΤΑΣ

Η συνταγή είναι εξαιρετικά απλή, αν και ελαφρώς χρονοβόρα, αλλά το αποτέλεσμα θα μας αποζημιώσει. Προσέχουμε με την προσθήκη αλευριού: το πολύ αλεύρι κάνει τα νιόκι βαριά, σκληρά και άγρια, ενώ το λιγοστό τα κάνει υπερβολικά μαλακά…



Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια