destination taste!

ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΕ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΕ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΕ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

: 4-6
: 20 min
: 25 min

Ποιος δεν έχει αδυναμία στα τραγανά και χρυσορόδινα τηγανητά μπαστουνάκια κοτόπουλου που τρώγονται με το χέρι; Οταν μάλιστα είναι παναρισμένα με σπιτικά υλικά εγγυημένης ποιότητας, τότε γίνεται το καλύτερο μεζεδάκι για μικρά και… μεγάλα παιδιά, παρέα με μια λαχταριστή σάλτσα μουστάρδας, που θα σερβίρετε σαν ντιπ.

Υλικά
  • Για το κοτόπουλο
  • 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου (θα χρειαστείτε περίπου 1 δισκάκι με συσκευασμένα φιλέτα κοτόπουλου, βάρους 700 – 800 γρ.)
  • ½ φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού (100 ml) νερό
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ψιλό σιμιγδάλι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
  • Για τη σάλτσα μουστάρδας
  • ½ φλιτζ. τσαγιού τυρί κρέμα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού (100 ml) γάλα
  • 2 κουτ. σούπας απαλή μουστάρδα
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Πλένω και σκουπίζω καλά τα φιλέτα κοτόπουλου και με ένα καλό, κοφτερό μαχαίρι τα κόβω σε λεπτά μπαστουνάκια, πάχους 1 δαχτύλου περίπου. Στρώνω μια μεγάλη πιατέλα με διάφανη μεμβράνη.
  • Βήμα 2 Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά το γιαούρτι με το νερό, μέχρι να φτιάξω ομοιογενές μείγμα.
  • Βήμα 3 Σε ένα πιάτο βάζω το αλεύρι και σε ένα άλλο πιάτο το σιμιγδάλι.
  • Βήμα 4 Παίρνω χούφτες τα μπαστουνάκια κοτόπουλου, τα αλατοπιπερώνω, τα αλευρώνω, τα τινάζω να φύγει το περιττό αλεύρι, τα βυθίζω αμέσως στο μείγμα γιαουρτιού και αμέσως στο σιμιγδάλι, κυλώντας τα για να καλυφθούν καλά. Βάζω τα παναρισμένα μπαστουνάκια στην πιατέλα με τη διάφανη μεμβράνη και τα αφήνω για 15 λεπτά στο ψυγείο, μέχρι να στερεοποιηθεί καλά το μείγμα του παναρίσματος.
  • Βήμα 5 Ζεσταίνω άφθονο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά και μόλις κάψει ρίχνω τα παναρισμένα μπαστουνάκια κοτόπουλου, σε δόσεις (με κάθε δόση να έχει όσα μπαστουνάκια χωράνε στη χούφτα μου). Τα τηγανίζω, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα, περίπου 4 λεπτά. Σε κάθε περίπτωση ελέγχω αν έχουν τηγανιστεί καλά: παίρνω ένα τηγανισμένο μπαστουνάκι και το κόβω στη μέση -το ψαχνό πρέπει να είναι τελείως λευκό, δίχως κοκκινωπά ή ροζέ σημεία, αλλιώς συνεχίζω το τηγάνισμα για 1 – 2 λεπτά ακόμα. Αν τα μπαστουνάκια ροδίσουν πολύ γρήγορα, πριν ψηθούν εσωτερικά, χαμηλώνω ελαφρά τη θερμοκρασία.
  • Βήμα 6 Στραγγίζω καλά όλα τα μπαστουνάκια σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Βήμα 7 Για τη σάλτσα: Σε ένα μπολάκι ανακατεύω καλά όλα τα υλικά της.
  • Βήμα 8 Σερβίρω τα παναρισμένα μπαστουνάκια σε μια πιατέλα και συνοδεύω με τη σάλτσα, σε ένα μπολάκι, σαν ντιπ.


Dina’s Daily Recipes«Δεματάκια» με λαχανικά, φιρίκι και μπλε τυρί

Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό