προορισμός…γεύση!

Κοτόπουλο σκορδάτο σε κρούστα αλατιού

Κοτόπουλο σκορδάτο σε κρούστα αλατιού

5 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 30 λεπ Cook Time 90 λεπ Total Time 2 ώρες Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Στρώνω ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα.

  2. Σε μια μεγάλη λεκάνη ανακατεύω καλά το αλεύρι με το χοντρό αλάτι και προσθέτω το κρασί. Ανακατεύω καλά και μετά αρχίζω να ζυμώνω με τα χέρια μου μέχρι να φτιάξω μια ζύμη εύπλαστη και μαλακή. Την αφήνω κατά μέρος.

  3. Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα φυλλαράκια από το φρέσκο δυόσμο (ή το φρέσκο βασιλικό) και τις μισές σκελίδες σκόρδου, ολόκληρες. Ανακατεύω καλά. Αλατοπιπερώνω εσωτερικά την κοιλιά του κοτόπουλου και τη γεμίζω με το μείγμα μυρωδικών-σκόρδου.

  4. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη, επίπεδη επιφάνεια ανοίγω με τον πλάστη τη ζύμη που έφτιαξα σε ένα παραλληλόγραμμο φύλλο, αρκετά μεγάλο ώστε να τυλίξω το κοτόπουλο. Κόβω τα φυλλαράκια από το θυμάρι ή τη φρέσκια ρίγανη (ή βάζω τα ξερά) και τα ανακατεύω σε ένα μπολ με τις υπόλοιπες σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες. Πασπαλίζω το φύλλο με το μείγμα αυτό και βάζω στο κέντρο του φύλλου το κοτόπουλο, με τα πόδια προς τα κάτω. Τυλίγω όλο το κοτόπουλο με το φύλλο και πιέζω τις άκρες του για να ενωθούν. Μεταφέρω το «φασκιωμένο» κοτόπουλο στο ταψί και το βάζω στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Το ψήνω για περίπου 1½ ώρα, μέχρι το φύλλο να ροδίσει καλά και στο διάστημα αυτό να έχει ψηθεί και το κοτόπουλο.

  5. Το βγάζω από το φούρνο και ανοίγω προσεκτικά τη ζύμη με ένα μαχαίρι. Το κοτόπουλο είναι ζουμερό, τρυφερό και πολύ μυρωδάτο. Το κόβω σε μερίδες και το σερβίρω, βάζοντας σε κάθε μερίδα και λίγη από την ψημένη ζύμη.

Keywords: κοτόπουλο σκορδάτο σε κρούστα αλατιού

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. manyrone

    Mouth-watering

  1. manyrone

    Mouth-watering