προορισμός…γεύση!

Αρνάκι φρικασέ με αγκινάρες

Αρνάκι φρικασέ με αγκινάρες

4.5 from 2 votes
1 Add to Favorites
Prep Time 30 λεπ Cook Time 90 λεπ Total Time 2 ώρες Servings: 6

Υλικά

Για τη σάλτσα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα ξερά κρεμμύδια για 2 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Ρίχνω τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα καρότα, τα σοτάρω και αυτά για 3 λεπτά και μετά βγάζω όλα τα υλικά με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω σε ένα μπολ.

  2. Ρίχνω στην κατσαρόλα τα κομμάτια του αρνιού και τα σοτάρω καλά για 4 - 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις μεριές. Προσθέτω ξανά στην κατσαρόλα τα σοταρισμένα λαχανικά, ρίχνω νερό τόσο ώστε να καλύψω καλά το κρέας και αφήνω να πάρει μια βράση.

  3. Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγομαγειρεύω για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι το αρνάκι να μαλακώσει καλά. Προσθέτω τις καθαρισμένες αγκινάρες (αν είναι μεγάλες τις κόβω στη μέση ή στα τέσσερα), ελέγχω το αλατοπίπερο και, αν χρειάζεται ρίχνω λίγο ακόμα νερό. Μαγειρεύω για 20 - 25 λεπτά, μέχρι οι αγκινάρες να μαλακώσουν.

  4. Στη συνέχεια ρίχνω το μάραθο (ή τον άνηθο), ανακατεύω απαλά, σβήνω το μάτι της κουζίνας (δεν χρειάζεται να απομακρύνω την κατσαρόλα) και με μια κουτάλα της σούπας βγάζω όσο περισσότερο ζουμί μπορώ από το φαγητό. Το ρίχνω σε ένα μπολ.

  5. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά -όλα μαζί- το ελαιόλαδο, το αλεύρι και το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας με το σύρμα, μέχρι να ενωθούν καλά και να ζεσταθούν. Προσθέτω το ζωμό της κατσαρόλας που άφησα κατά μέρος, καθώς και το γάλα, και συνεχίζω το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας με το σύρμα. Μόλις το μείγμα πάρει δυο-τρεις βράσεις αποσύρω το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτω τους κρόκους και το χυμό λεμονιού. Χτυπάω έντονα και ασταμάτητα (δεν θέλω να πήξουν οι κρόκοι από το καυτό μείγμα γιατί θα μοιάζουν με ομελέτα) και ξαναβάζω το κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά. Ζεσταίνω μέχρι το μείγμα να ξαναπάρει μια βράση και αποσύρω από τη φωτιά. Νοστιμίζω με αλατοπίπερο, αδειάζω τη σάλτσα στην κατσαρόλα και την ανακινώ για να απλωθεί καλά στο φαγητό. Σερβίρω το φρικασέ μου αμέσως.

    Αρνάκι με αγκινάρες
Keywords: αρνάκι φρικασέ με αγκινάρες

User Reviews

4.5 out of 5
2 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Evelyn

    Την έφτιαξα την συνταγή σήμερα. Έγινε παρά πολύ νόστιμη. Θα επαναληφθεί πολλές φορές ακομα

  2. madelainecota32

    Mouth-watering

  1. Evelyn

    Την έφτιαξα την συνταγή σήμερα. Έγινε παρά πολύ νόστιμη. Θα επαναληφθεί πολλές φορές ακομα

  2. madelainecota32

    Mouth-watering