προορισμός…γεύση!

Ψαρονέφρι με σάλτσα σύκου και άγριο ρύζι

Ψαρονέφρι με σάλτσα σύκου και άγριο ρύζι

5 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 15 λεπ Cook Time 30 λεπ Total Time 45 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Μαγειρεύω το άγριο ρύζι ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία του και το αφήνω κατά μέρος.
    Πλένω και σκουπίζω καλά τα φετάκια του κρέατος, τα αλευρώνω και τα τινάζω για να φύγει η περιττή ποσότητα.

  2. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρω τα φιλετάκια σε μονή στρώση (αν δεν χωράνε όλα μαζί, τα σοτάρω σε δύο δόσεις), μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές. Με ένα κουτάλι αφαιρώ όλο σχεδόν το λάδι από το σκεύος και σβήνω με το κονιάκ. Αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ και σβήνω ξανά με το κρασί. Μόλις πάρει μια βράση ρίχνω τα σύκα, την κανέλα και το ζωμό και αλατοπιπερώνω. Μόλις πάρει βράση το υγρό χαμηλώνω τη φωτιά και τα σιγομαγειρεύω για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα βάζω από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω σε μια πιατέλα.

  3. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και μεταφέρω όλη τη σάλτσα με τα σύκα στο μπλέντερ. Την πολτοποιώ, την ξαναρίχνω στην κατσαρόλα, προσθέτω το πετιμέζι και ξαναβάζω την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνω και πάλι τα φιλετάκια στην κατσαρόλα και αφήνω να πάρουν μια βράση.

  4. Αποσύρω από τη φωτιά, μοιράζω τα φιλετάκια σε πιάτα και περιχύνω με τη σάλτσα. Συνοδεύω με το άγριο ρύζι και σερβίρω αμέσως.

Keywords: ψαρονέφρι με σάλτσα σύκου,άγριο ρύζι

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. germar

    Exciting!

  1. germar

    Exciting!