destination taste!

ΧΟΙΡΙΝΟ ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΜΕ ΑΝΑΝΑ

ΧΟΙΡΙΝΟ ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΜΕ ΑΝΑΝΑ

ΧΟΙΡΙΝΟ ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΜΕ ΑΝΑΝΑ

: 4
: 30 min
: 30 min

Για το απόλυτο γλυκόξινο, αντικαταστήστε το ελαιόλαδο με σισαμέλαιο. Θα το λατρέψετε!

Υλικά
  • Για τη σάλτσα
  • 3 κουτ. σούπας μηλόξιδο ή ξίδι από λευκό κρασί
  • 3 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας, κατά προτίμηση βιολογική
  • 1 κουτ. σούπας πελτές τομάτας
  • 100 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 2 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ, διαλυμένο σε 2 κουτ. σούπας κρύο νερό
  • Για το χοιρινό
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 4 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 500 γρ. χοιρινό φιλέτο (ψαρονέφρι)
  • 100 ml ελαιόλαδο + 2 κουτ. σούπας επιπλέον
  • 1 μέτριο καρότο, κατά προτίμηση βιολογικό, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 2 φλιτζ. τσαγιού χονδροκομμένα κομμάτια ανανά (φρέσκος ή κομπόστα)
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 1 πιπεριά κέρατο, κομμένη σε μέτρια κομμάτια
  • 2 λεπτά κλωνάρια σέλερι, σε λεπτά φετάκια
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τη σάλτσα: Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάω με το πιρούνι το μηλόξιδο (ή το λευκό ξίδι), τη σάλτσα σόγιας, τον πελτέ ντομάτας και το χυμό πορτοκαλιού. Προσθέτω το μείγμα νερού-κορν φλάουρ και ανακατεύω καλά. Αφήνω τη σάλτσα κατά μέρος.
  • Βήμα 2 Για το χοιρινό: Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά και σε ένα άλλο μπολ βάζω το κορν φλάουρ.
  • Βήμα 3 Κόβω το ψαρονέφρι σε κύβους των 3 εκ., τους πλένω, τους σκουπίζω καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τους περνάω πρώτα από τα χτυπημένα αυγά και μετά από το κορν φλάουρ, γυρίζοντάς τα για να καλυφθούν καλά από όλες τις μεριές. Τους τινάζω ελαφρά.
  • Βήμα 4 Σε ένα γουόκ ή σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και, όταν κάψει, ρίχνω τους κύβους κρέατος και τους σοτάρω για 3 – 4 λεπτά, σε δόσεις, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Βγάζω κάθε δόση από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τη στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Βήμα 5 Πετάω το λάδι από το σκεύος, το σκουπίζω με χαρτί κουζίνας και το βάζω πάλι στο μάτι της κουζίνας να κάψει καλά, σκέτο, πάντα σε μέτρια φωτιά. Ρίχνω τις 2 επιπλέον κουτ. σούπας ελαιόλαδο και μόλις κάψει σοτάρω το καρότο, το κρεμμύδι και τον ανανά, για 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτω τις πιπεριές, όλες, καθώς και το σέλερι και συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλα 2 – 3 λεπτά.
  • Βήμα 6 Χτυπάω καλά τη σάλτσα που έχω αφήσει κατά μέρος με ένα πιρούνι και τη ρίχνω στο σκεύος. Ανακατεύω καλά τα υλικά με ξύλινη κουτάλα, χαμηλώνω τη φωτιά, αλατοπιπερώνω και μαγειρεύω για 10 λεπτά, με ξεσκέπαστο σκεύος, μέχρι τα υλικά να μαλακώσουν και η σάλτσα να δέσει. Αν το υγρό σωθεί ή πήξει νωρίτερα, ρίχνω λίγο ζεστό νερό. Ξαναβάζω στο σκεύος τους κύβους του κρέατος, ανακατεύω προσεκτικά και μαγειρεύω για άλλα 4 – 5 λεπτά.
  • Βήμα 7 Αποσύρω από τη φωτιά και σερβίρω το φαγητό αμέσως, συνοδεύοντας με απλό ρύζι μπασμάτι.


Dina’s Daily RecipesΒασική ζύμη τάρτας

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια