destination taste!

ΠΑΓΩΤΟΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΣΕ 2 ΓΕΥΣΕΙΣ

ΠΑΓΩΤΟΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΣΕ 2 ΓΕΥΣΕΙΣ

ΠΑΓΩΤΟΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΣΕ 2 ΓΕΥΣΕΙΣ

: 6-8
: 30 min
           
: 3 hr

Τα παιδιά θα τα λατρέψουν αλλά και οι μεγάλοι δεν θα μπορέσουν να αρκεστούν μόνο σε ένα. Φροντίστε να κάνετε αρκετά γιατί σίγουρα θα εξαφανιστούν στη στιγμή.

Υλικά
  • 400 γρ. παγωτό Σοκολάτα με νούγκα και αμύγδαλο δωδώνη
  • 400 γρ. παγωτό Καρύδα με σοκολάτα δωδώνη
  • 150 γρ. ινδοκάρυδο τριμμένο
  • Για τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς
  • 120 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 120 γρ. φουντούκια
  • 150 γρ. ζάχαρη
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Φορώντας γάντια παίρνω κουταλιές από τα παγωτά και με γρήγορες κινήσεις, πλάθω σε τρουφάκια. Τοποθετώ τα τρουφάκια σε ένα σκεύος στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί (φροντίζω να μετρήσω από πριν ότι χωράει στην κατάψυξη) και τα βάζω στην κατάψυξη για 2-3 ώρες.
  • Βήμα 2 Για τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα και τα φουντούκια σε μέτρια φωτιά. Αρχίζω να ανακατεύω συνέχεια με ξύλινη κουτάλα. Στην αρχή η ζάχαρη θα σβολιάσει και μετά θα αρχίζει σιγά σιγά να λιώνει. Χαμηλώνω τη φωτιά και συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη και να καλύψει τους ξηρούς καρπούς.
  • Βήμα 3 Αποσύρω από τη φωτιά και αδειάζω σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Απλώνω καλά τους ξηρούς καρπούς με την κουτάλα και τους αφήνω να κρυώσουν καλά.
  • Βήμα 4 Παίρνω τον χοντρό πλάστη και τον κυλάω επάνω στους ξηρούς καρπούς μέχρι να σπάσουν σε μικρά κομμάτια.
  • Βήμα 5 Μεταφέρω τα τρίμματα σε ένα μπολ.
  • Βήμα 6 Για το σερβίρισμα: Σε ένα μπολ βάζω το τριμμένο ινδοκάρυδο και σε ένα δεύτερο τους θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς. Βγάζω τα τρουφάκια από την κατάψυξη. «Κυλάω» τα τρουφάκια καρύδας με σοκολάτα στο ινδοκάρυδο και τα τρουφάκια με παγωτό νούγκα στους θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς.
  • Βήμα 7 Σερβίρω αμέσως.


Dina’s Daily Recipes«Δεματάκια» με λαχανικά, φιρίκι και μπλε τυρί

Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό