destination taste!

ΠΑΓΩΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ

ΠΑΓΩΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ

ΠΑΓΩΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ

: 6
: 30 min
: 5 min
           
: 3 hr

Αυτή η βελούδινη γεύση της δροσιάς μπορεί γίνει ο καλύτερος επίλογος για κάθε γεύμα. Εύκολο στην παρασκευή του, ευχάριστο στη γεύση, γίνεται εντυπωσιακό στην παρουσίασή του με ένα καλόγουστο γαρνίρισμα. Τι λέτε, θα το δοκιμάσετε;

Υλικά
  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 3-4 κουτ. σούπας μέλι
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 3 κουτ. σούπας νερό
  • Για το σερβίρισμα
  • νήματα φλούδας λεμονιού
  • καστανή κρυσταλλική ζάχαρη
  • μπισκότο λεμονιού
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Αν και πρόκειται να φτιάξω κάτι πολύ δροσερό, θα αρχίσω … ζεστά. Κι αυτό σημαίνει ότι σε μια κατσαρολίτσα βάζω τη ζάχαρη, το νερό και ξύσμα του λεμονιού να βράσουν για λίγο. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτω το μέλι και χυμό του λεμονιού, ανακατεύω και μετά από 2 λεπτά το κατεβάζω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει.
  • Βήμα 2 Σε άλλη κατσαρολίτσα βράζω και την κρέμα γάλακτος. Την αποσύρω αμέσως μόλις πάρει βράση και την αφήνω κι αυτή να κρυώσει καλά.
  • Βήμα 3 Μεταφέρω το γιαούρτι στο μπολ ανάμειξης και ρίχνω λίγη λίγη την κρέμα γάλακτος που είναι πια κρύα. Ανακατεύω καλά και μετά από λίγο προσθέτω το σιρόπι που έχω έτοιμο, με το μέλι και το λεμόνι. Συνεχίζω το ανακάτεμα και μετά από λίγο, το βάζω στον καταψύκτη. Το αφήνω για 30 λεπτά.
  • Βήμα 4 Μόλις περάσουν τα 30 λεπτά, βγάζω το παγωτό και το χτυπώ με το μίξερ για 3-4 λεπτά. Το μεταφέρω το δοχείο για παγωτό και το ξαναβάζω στην ψύξη. Μετά από άλλα 30 λεπτά, το βγάζω και το ξαναχτυπάω πάλι για 3-4 λεπτά. Τέλος, το αφήνω για 2 ώρες να παγώσει καλά.
  • Βήμα 5 Με την παγωτομηχανή μου, κάτι θα αλλάξει. Θα μεταφέρω σ’ αυτήν το παγωτό αμέσως μετά τα πρώτα 30΄λεπτά που θα μείνει στην κατάψυξη κι αφού χτυπήσω το μείγμα μου. Αφήνοντας εκεί το παγωτό μου, θα είναι έτοιμο σε 50΄με 60΄ λεπτά.
  • Βήμα 6 Σερβίρω το παγωτό γιαούρτι σε διαφανή ποτήρια. Σπάω σε κομματάκια τα μπισκότα λεμονιού και καθώς βγάζω το παγωτό σε μπαλίτσες, τα ρίχνω ανάμεσα. Γαρνίρω με νήματα της φλούδας του λεμονιού και πασπαλίζω με τη σκούρα ζάχαρη. Είναι στ’ αλήθεια λαχταριστό!


Air France & Gault & MillauΕξωτική σαλάτα με μάνγκο & κοτόπουλο

Air France & Gault & MillauΡάμεν με κοτόπουλο