destination taste!

ΝΑΠΟΛΕΟΝ ΜΕ ΔΙΣΚΑΚΙΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ, ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ

ΝΑΠΟΛΕΟΝ ΜΕ ΔΙΣΚΑΚΙΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ, ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ

ΝΑΠΟΛΕΟΝ ΜΕ ΔΙΣΚΑΚΙΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ, ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ

: 4
: 15 min
: 10 min
           
: 1 hr

Παραδοσιακό βιεννέζικο γλυκό με στρώσεις φύλλων και κρέμα ζαχαροπλαστικής. Αυτή είναι μια πιο μοντέρνα και δροσερή εκδοχή με γιαούρτι, δίσκους καραμέλας αντί για φύλλο και ροδάκινα.

Υλικά
  • Για τα δισκάκια καραμέλας
  • 2 φλιτζ. τσαγιού μέλι της αρεσκείας σας
  • 1 φλιτζ. τσαγιού σουσάμι
  • Για την κρέμα
  • 2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 κουτ. σούπας λικέρ πορτοκάλι
  • 1 φακελάκι σκόνη ζελατίνης
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • Για τη σάλτσα ροδάκινου
  • 4 ώριμα ροδάκινα
  • 3 κουτ. σούπας λικέρ πορτοκάλι
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τα δισκάκια καραμέλας: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Στρώνω με λαδόκολλα ένα μεγάλο, ρηχό ταψί ή τη λαμαρίνα του φούρνου.
  • Βήμα 2 Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά το μέλι με το σουσάμι. Βάζω κουταλιές της σούπας από το μείγμα μέσα στο ταψί και, με το πίσω μέρος του κουταλιού, τις απλώνω, φτιάχνοντας ένα λεπτό δισκάκι. Ψήνω τα δισκάκια για 10 λεπτά και τα αφήνω να κρυώσουν και να στερεοποιηθούν. Τα ξεκολλώ προσεκτικά για να μην σπάσουν και τα αφήνω κατά μέρος.
  • Βήμα 3 Για την κρέμα: Σε ένα μπολάκι ρίχνω 1 κουτ. σούπας ζεστό νερό και ανακατεύω εκεί τη σκόνη ζελατίνης, μέχρι να λιώσει. Αφήνω το μείγμα να κρυώσει καλά. Σε ένα μπολ ρίχνω το γιαούρτι, το λικέρ, το μείγμα της ζελατίνης και την άχνη και ανακατεύω καλά μέχρι να γίνουν ένα αφράτο και ενιαίο μείγμα. Το σκεπάζω και το βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι να κρυώσει καλά και να σφίξει.
  • Βήμα 4 Για τη σάλτσα ροδάκινου: Ξεφλουδίζω 2 από τα ροδάκινα, κόβω τη σάρκα τους σε κομμάτια και την πολτοποιώ στο μπλέντερ. Τη μεταφέρω σε μπολ και προσθέτω τη ζάχαρη άχνη και το λικέρ. Ανακατεύω και αφήνω κατά μέρος.
  • Βήμα 5 Συναρμολόγηση: Πλένω καλά και σκουπίζω τα άλλα 2 ροδάκινα, τα κόβω στη μέση, πετάω τα κουκούτσια και κόβω τη σάρκα τους σε πολύ λεπτές φέτες. Σε 4 πιάτα μοιράζω μια στρώση από φέτες ροδάκινου, βάζω από πάνω ένα δισκάκι καραμέλας και απλώνω 1 – 2 κουτ. σούπας από την κρέμα. Συνεχίζω με άλλο ένα δισκάκι καραμέλας και το σκεπάζω με άλλες 1 – 2 κουτ. σούπας κρέμα. Σκεπάζω με τις υπόλοιπες φέτες ροδάκινου, περιχύνω με τη σάλτσα ροδάκινου και σερβίρω αμέσως.
  • Βήμα 6 Γρήγορη παραλλαγή: Αντί να φτιάξετε το μείγμα μελιού-σουσαμιού, μπορείτε να αγοράσετε έτοιμα μπισκότα- φλωρεντίνες από το ζαχαροπλαστείο και τα φτιάξετε το ναπολεόν με αυτές.


Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια